Pokud chcete mít šťastný vztah, musíte vsadit na intimitu. S ní má řada lidí problém, ale podle amerických psychologů je intimita klíčem ke šťastnému soužití. Čím intimnější vztah dvojice má, tím lépe jim vztah funguje a přináší více pocitů uspokojení. Intimní chvilky je třeba pravidelně pěstovat a prohlubovat.

Pokusy se vztahovou nejistotou a intimitou provedly psycholožky Denise Haunaniová Solomonová z Pennsylvania State University a Jennifer A. Theissová z Rutgers University. Při pokusech s vysokoškolskými studenty se prokázalo, že hloubka vztahu a spokojenost s ním závisí na míře intimity. Čím je intimity více a je hlubší, tím jsou si oba partneři vztahem jistější a cítí se v něm lépe.

"Naše závěry naznačují, že pokud intimita upadá, pochybnosti o vztahu se začnou objevovat. Když si dospělí lidé uvědomí, že vztahy romantické lásky nevyhnutelně ohrožují subjektivní duševní pohodu jednice, může jim to pomoci vytvořit si realistické cíle ve svém láskyplném vtahu," uvedly autorky, jejichž studie byla publikována v odborném časopise Personal Relationships.

Jsou šťastní tzv. lidé single se skvělou kariérou? Čtěte zde!