Manželé Drábkovi spolu prožili 33 let. V roce 2008 Václav, profesí muzikolog, zemřel na rakovinu. Podpořit v těžké chvíli ženu přijela její neteř Eva. A tehdy se to stalo.

„Bylo to 22. února 2008, povídaly jsme si a Eva najednou říká: »Vašek je tady…« Já jsem se rozhlížela, nikoho jsem neviděla. A ona: »Stojí za tebou…« A ptal se, jestli nemá odejít. Já jsem jen cítila takový smrtelný ledový chlad,“ vzpomíná paní Drábková.

Její neteř kdysi v mládí málem zemřela, když skočila do bazénu a udeřila se hlavou o dno… Byla podle Miroslavy Drábkové na chvíli »na druhé straně«, proto je asi vnímavá na projevy toho světa.

Proto viděla pana Václava a mohla s ním i mluvit. Z pozdějších debat s ním vyplynulo, že i tak ho vnímá jen asi ze 30 procent. Václav Drábek jim například prozradil, že si »tam« říkají síly.

Je jich mnoho a jsou rozděleny vždy do skupin, které se zabývají důležitou činností související s chodem vesmíru. Mohou například chránit Zemi před ničivým dopadem cizích těles. Do dění na Zemi ale zasahují jen zcela výjimečně, nemohou třeba nikoho zachránit před smrtí či vyléčit.

Síly nemají tělesnou schránku, lidskou podobu, nejsou muži ani ženami. „Neteři se vždy Václav zjevil ve vizualizaci, kterou jí zřejmě poslal do mozku. Pokaždé v jiném oblečení, co míval ve svém šatníku. A ve věku zhruba 35 let. A nechtěl, abychom viděly, jak vypadá teď, že bychom to neunesly. Možná že je to nějaká beztvará mlha, kdo ví…“ říká paní Drábková.

2. září 2008 mluvila prostřednictvím neteře s Václavem naposledy. Pak už jen 15. prosince 2014 vycítila, že je opět u ní a že je velmi rád, že právě dopsala knihu o setkáních s ním.

Tenká publikace má výmluvný název Posmrtná zpráva od mého manžela o životě jeho duše ve vesmíru. Na otázku, zda je věřící, Miroslava Drábková odpovídá: „Nejsem věřící, jsem vědoucí…“

Magická moc kamenů
Autor: archiv

Fotogalerie
6 fotografií