Co možná o Lukoilu nevíte

Lukoil patří k předním světovým ropným a plynárenským společnostem. Většina jeho průzkumných a těžebních kapacit leží na území Ruska, ale vlastní řadu moderních rafinerií, závodů na zpracování plynu a petrochemických komplexů po celém světě. Do střední Evropy Lukoil vstoupil v roce 2007. Jeho čerpací stanice mají výrazný design a charakteristické firemní barvy.

Za všechny úspěchy Lukoilu uveďme poslední, ocenění spolupracovníků Lukoilu ruskou vládou za významný pokrok v oblasti vědeckotechnického rozvoje. Jedná se o inovaci systému dopravy ropy v Severním ledovém oceánu. Pobřežní terminál o objemu 325 000 m ³ je připojen dvěma podmořskými ropovody se stacionárním ukotvením v hloubce 17 metrů ve vzdálenosti 22 kilometrů od pobřeží. Toto zařízení je zapsáno do Guinessovy knihy rekordů jako nejsevernější celoročně provozovaný ropný terminál světa.

Služby na našich stanicích

Lukoil po celém světě provozuje přibližně 6 200 čerpacích stanic, v České republice je to v současnosti 43 benzínek. Na čerpacích stanicích Lukoilu motoristé naleznou širokou škálu kvalitních služeb, od myček nejnovější generace až po vynikající občerstvení. Prodejny v prostorech čerpacích stanic nabízejí široký sortimentu od denního tisku přes nápoje a cukrovinky až po potřeby pro motoristy a každý měsíc nové slevové akce.