DISKUSE K ČLÁNKU

disk:Nepochopil jsem tajemství článku, rozumím všemu. Ono to nářečí ze Severních Uher nikdy nebylo nějak těžké. Vlastně jsem rád, že nás kdysi obohatili za to, že jsme jim zavedli povinnou školní docházku.
Akorát toho Husáka a Babiše si mohli nechat doma. Mám totiž dojem, že se nám nějak v CZ roztahují. Neumím si představit podobné roztahování Čechů na Slovensku.

(09. 06. 2016 03:41)

diskutujici:Chyba uz je jenom v tom, ze neni u nas volne pristupne slov. vysilani a naopak.
Kdysi byla slovenstina uplne bezna i v radiu no a ted se vysledky dostavuji.

(03. 04. 2016 09:20)

delviar: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(03. 04. 2016 09:43)

joynkaa:pivnice je sklep, skor (skuor) je dřív, "zababuším ťa" zachumlám tě-zahřeju tě, riady - ale spíš riad je nádobí, v spálni se spává - ložnice, cencúle jsou rampouchy.

(03. 04. 2016 08:02)

delviar: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(03. 04. 2016 09:12)

baronessa:Nevím, co je na tom k nepochopení, rozuměla jsem všemu, a to na Slovensku nemám ani příbuzné ani známé.

(03. 04. 2016 06:23)

karolinasvetla:Pokud Slováci chtějí pracovat v ČR (a ČR jim to bohužel umožňuje), měli by mít povinnost perfektně zvládat ČJ.

(03. 04. 2016 01:54)

joynkaa:to je i můj názor! A ne jen v tomto případě. Copak mluvíme v Německu česky??

(03. 04. 2016 08:05)

123_ja:vtipna...pre vas by to tiez malo platit a neplati...mala som kopec kolegov cechov (ktorým SR umoznila u nas pracovat, aky sok), co robia vo firme roky, ani jeden sa nenamaha naucit po slovensky, jeden bol navyse aj veduci...ale to asi v poriadku, kedze ide o vas, vsak?

(13. 04. 2016 01:16)

juaju:Sloužil jsem na vojně na Mošnově,Levicích v Praze se spoustou kluků ze Slovenska a žádný problém s dorozumíváním nebyl a kamarádi to byli skvělí. Mezi každým národem se najdou jedinci ať Cech,Moravan,Slovák s kterých čiší nadřazenost a ponižování jiné národnosti.

(03. 04. 2016 00:51)

odol:Blesk by mal zvážiť,akou formou podá takúto tému!! Vždy hrozí,že sa jej ,,zm­ocni­a,,ra­diká­li!Ja som pôvodom zo Slovenska,môj otec bol vojak ,,s povaľ­ovani­a,,det­stvo som prežil v Plzni,tam sa naučil čítať,písať-spoznávať českú pova­hu,reč­,názo­ry.Dod­nes na tých ľudí s láskou a vďakou spomínam..
Potom som bol na vojne dva roky v ŠDZ vo Zvolene.S českými chlapcami....V živote som sa tak nenasmial-lebo češi majstri galaxie v situačnom humore a táto vlastnosť sa na vojne prirodzene rozvíja.!!Potom som robil technika,spojára u četníkov a Praha,­Přelou­č,Par­dubi­ce sa mi stali druhým domovom!!Všade som stretal len múdryc,vzdelaných ľudí zo zmyslom pre poviinost a humor!!
Aj teraz inštalujem alarmy od Jablotronu,typ JA 100 je výsledok myslenia,umu ,,českej hlavy,, a je to Mercedes medzi alarmami a asi nekecám,keď sú po celej Európe...

P.S.Tej pani čo nerozumie po Slovensky želám prehodnotiť svoj život,postoje a možno jej aj múdry ľudia napovedia...ak nie,nič sa nedeje..

(02. 04. 2016 20:33)

joynkaa:Takže se nesnažíš o češtinu. Tak šup šup, utíkej do země, kde ti rozumí!!!!

(03. 04. 2016 08:07)

gemino:Kdybychom půlce Slovenska u nás nedali práci, tak se buď živí zase jako pastičkári a drotári anebo pochcípou hlady.

(02. 04. 2016 20:18)

odol:Ty seš ještě větší kok@t jak sme čekali ty kyselo s kund.y tvý mámy!

(02. 04. 2016 21:53)

placenta:mě madaři nezajímají asi tak

(02. 04. 2016 19:58)

odol:Děláš chybu,vole!Víš jaké jsou maďarky???

(02. 04. 2016 21:06)

tlater@...:Jana: nejvíce mě štve, že nebyl přijat zákon o českém jazyce, potom by nemohla mluvit ve veřejnoprávní televizi Kubalová, které vůbec nerozumím. Proč k nám pořád lezou, nikdo o ně nestojí. Mám jich plné zuby.

(02. 04. 2016 19:25)

sexymozek:Hlavně že rozumíš všem těm nosomluvkám a Václavkovi, kterej zápasí s každou větou. ČT je klub lidí s vadou řeči a paní Kubalová je asi ta vyjímka.

(02. 04. 2016 19:38)

jancibobo64:Bez Slovákov, a Slovenských prachov by ste nemali ani ten posratý Penny market, či pol zdravotníctva. Vykúpili by vás Slováci a Rusi.

(02. 04. 2016 19:43)

joynkaa:co je to Penny? Já znám jenom hypermarkety: Tesco, Albert, Billa....

(03. 04. 2016 08:12)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy