Bettina Sellers před téměř 40 lety utekla před minulostí do Spojených států. „Nechala jsem se sterilizovat ve 30 letech. Bála jsem se, že bych mohla přivést na svět další zrůdu jakou byl můj strýc. Jsem mu hodně podobná – oči, lícní kosti, z profilu. Jsem mu podobnější než vlastní dcera,“ řekla jeho praneteř Bettina, která žije Santa Fé v Novém Mexiku, co nejdál od civilizace. Živí se tradiční orientální medicínou. Jako odbornici na akupunkturu ji navštěvují studenti z celého světa.  Němčinu radši zapomněla. Mluví výhradně anglicky.

Bettinin prastrýc Herman Göring byl v Norimberském procesu v roce 1946 spolu s dalšími jedenácti vysoce postavenými nacisty za své zločiny odsouzen k trestu smrti. Popravy oběšením měly být vykonány v noci na 16. srpna 1946. Göring oprátce unikl. 15. srpna ve 22:44 spáchal ve své cele sebevraždu.

Hitlerovy děti

Izraelský režisér Chanoch Ze’evi se rozhodl prozkoumat, jak se vyrovnávají potomci příslušníků nacistických elit se svou minulostí. Dokumentární snímek Hitlerovy děti popisuje, jak krevní poutu s největšími monstry 20. století ovlivňuje jejich život.

Příští pátek čtěte, jak se s minulostí vyrovnává vnuk Rudolfa Hösse, jednoho z nejhorších nacistů, velitele koncentračního tábora Auschwitz u Osvětimi Rainer Höss.

Fotogalerie
9 fotografií