Když Ruben zjistil, že jeho žena Esperanza Ruiz (43) nemůže mít děti, tak se rozhodl, že jejich dítě odnosí on, protože si ponechal ženské reprodukční orgány. Otěhotněl a brzy zjistil, že čeká dvojčata. Ty ale v květnu potratil.

Po umělém oplodnění přišla pro pár dobrá zpráva – Ruben, který prodělal částečnou změnu pohlaví, čeká dvojčata. Po osmnácti týdnech však zažil nejhorší zážitek svého života, a to potrat.

Těhotný muž
Autor: profimedia.cz

„Esperanza byla odhodlána být matkou a já jsem se těšil až budu táta. Byli jsme zdevastování ztrátou našich dvojčat,“ mluví o děsivém zážitku Ruben ze španělského Madridu. Na těhotenské prohlídce lékaři zjistili, že ani jednomu z dětí nebije srdce. Pár je ale rozhodnutý, že se o početí pokusí znovu. „Plánuji si nechat vytvořit penis, ale nejdříve chci dítě,“ dodává Ruben.

Jako těhotný muž se proslavil i Američan Thomas Beatie (35). Stejně jako Ruben se narodil v ženském těle, ale cítil se jako muž. Podstoupil změnu pohlaví, avšak ne kompletní, protože si také ponechal ženské reprodukční orgány. Díky nim se dvakrát dostal na porodní sál. Na svět přivedl dvě zdravé děti – holčičku a chlapečka.