Podle jejich závěrů ti mladiství, kteří vynechávali snídani, začali souložit v nižším věku než vrstevníci, kteří snídali pravidelně. Japonští vědci sledovali tři tisíce mladých lidí, mezi nimiž někteří nesnídali vůbec, jiní zřídka a někteří pravidelně. Jedinci, kteří se vyhýbali snídani a konzumovali ji zřídka nebo vůbec, přišli o panenství a panictví v 17,5 roku, zatímco celonárodní japonský průměr je devatenáct let. Další analýzou se podařilo odhalit, že jedinci, kteří snídali pravidelně, souložili v průměru až ve věku 19,4 roku.

"Ti, kteří jsou nešťastní ze svých rodičů, třeba kvůli tomu, že jim nechystají snídani, mohou mít tendenci ulevit své frustraci právě prostřednictvím sexu," věří Kunio Kitamura, šéf japonské Asociace pro plánování rodiny.

"Pokud se děti necítí příjemně v rodinném prostředí, utíkají většinou ven," dodal Kitamura, podle něhož výzkum podpořilo přímo ministerstvo zdravotnictví. Japonsko se však potýká s mnohem vážnější krizí, sex se zcela vytrácí z manželství. Přes 40 procent manželů v Japonsku souloží méně než jednou za měsíc A porodnost stále klesá.