Doktor Zvíře: Zvědavý Jendo. Tady ani nejde o to, jestli to je hodně nebo málo, ale jestli je to dost. Někoho sexuálně nenasytí ani 1000 žen, jinému stačí jedna a má toho po krk až do smrti.
Nahlédneme - li do statistik, je ona stovka partnerek, o které hovoří Váš kamarád, tak trochu v říši fikce: V České republice uvádějí muži průměrně 9 partnerek, ženy 5 partnerů.
Z toho vychází, že pokud by měl Váš mluvka 100 žen, pak byl muselo mít 99 dalších mužů jen cirka jednu parnerku. A to je divné, že.
Zajímavé je, že ženy při všech výzkumech všude na světě uvádějí v průměru výrazně méně sexuálních partnerů než muži. Je to tím, že se domnívají, že z hlediska morálky čím méně partnerů měly, než jednoho z nich ulovily nastálo, tím lépe.
Muži se zas rádi chlubí. Vyjdeme-li z premisy, že ženy více lžou než muži (a často to považují za normální), vyjde nám průměrný počat partnerek a partnerů pro muže i ženy cca 8.
Jak je to ve světě? Podle sexuologických výzkumů mají muži ve Spojených státech průměrně 11 partnerek, zatímco jejich ženy jen 4 partnery.
Ve Francii hovoří muži o 11 partnerkách, ženy o 3 partnerech.
Když to shrnu, Vašich 30 kousků, Jendo, je až až. Ale i tak: Jen houšť! Jako zkušení statistici oba víme, že není číslo jako číslo.
Mnoho zdaru.
Doktor Zvíře.
Otázky do poradny posílejte na adresu: online@blesk.cz