Pan Jiří, který pracuje jako vývojový konstruktér a před lety hrál menší roli ve filmu Šakalí léta, považoval radu sociální pracovnice za drsný vtip. Nyní je čím dál jasnější, že mu zřejmě nic jiného nezbude. Televizní pořad Pošta pro tebe umožňuje setkání lidem, kteří se dlouho neviděli.

„Já si nezasloužím přijít o dítě. Ani nikdo jiný , kdo má svoje dítě rád.,“ řekl pan Jiří Blesku.cz. V ruce má dopisy od soudkyně, ve kterém nařizuje zákaz styku se s jeho synem. Důvod nezná.

Pan Jiří chce 12. září popřát Tobiášovi k svátku, ale zatím nemá ani jiskru naděje. Napsal prosebný dopis nejen matce dítěte a soudkyni Aleně H., která vydala předběžné opatření, ale i prezidentovi Václavovi Klausovi, ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi, premiérovi Petru Nečasovi, předsedovi Ústavního soudu Pavlu Rychetskému, místopředsedovi vlády Karlovi Schwarzenbergovi a na další místa.

Nedočkal se ani jedné odpovědi. Tak se obrátil o pomoc na Blesk.cz.

O syna Tobiáše se pan Jiří staral denně do jeho tří let. Pak mu matka, která se údajně živila prostitucí, začala dělat problémy, a bránila setkávání otce a syna. Soudit se začali krátce po narození dítěte. Od začátku dostával pan Jiří na frak.¨

„Soud celá léta i přes moje návrhy styk s dítětem nijak neupravil a ponechával vše na milost a nemilost matce. Dítě považovala za svůj výhradní majetek a úřady ji v tom utvrzovaly,“ říká pan Jiří.

Pro pana Jiřího a jeho syna Tobiáše může Blesk.cz udělat jen to, že o tom napíše. Předběžné opatření, které vydala před pár týdny soudkyně Alena H., platí a pan Jiří nemůže dělat nic jiného, než volat o pomoc.

O případu budeme průběžně informovat.