V České republice dramaticky klesl počet svateb i narozených dětí. Vyplývá to z před pár dny zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za 1. pololetí tohoto roku. Jde o nejhorší výsledek v české historii a nemá obdobu nikde na světě.

Krize

Na 10 svateb připadá takřka 9 rozvodů (přesně 86,1 %): Na 16 849 svateb v 1. pololetí roku 2011 připadlo v ČR neuvěřitelných 14 476 rozvodů.

"Ano, je to tak," potrdili Blesku pro muže statistici ČSÚ, když jsme si tyto neuvěřitelné údaje ověřovali.

V těchto hrozivých statistikách za ČR následují bývalé státy Sovětského svazu (Moldavsko, Lotyšsko, Litva, Rusko).

Počet rozvodů přesáhne počet svateb zřejmě do dvou let.
Autor: max

Přitom byl v ČR ještě v roce 2001 poměr svateb a rozvodů 60 %, v roce 1990 byl poměr 34 % (v roce 1919 to byla necelá 2 %).

Situace, kdy v ČR počet rozvodů přesáhne počet svateb, může nastat už v horizontu dvou let.

Počet narozených dětí klesl v 1. pololetí 2011 o nevídaných 8, 1 %. Česká republika prochází hlubokou krizí rodiny, nejdramatičtější ve své historii.

Více podrobností wwww.obarodice.blog.cz ZDE

Strach

Podle odborníků může pokles zájmu o svatby, o děti a rodinu souviset s obavou českých mužů, že budou po rozvodu silně ekonomicky a společensky znevýhodněni.

Děti jsou v ČR svěřovány matkám v masovém měřítku.
Autor: max

Podle statistik je po rozvodu či rozchodu přes 90 % dětí svěřováno do péče matek. Muži zaplatí do dospělosti dítěte na alimentech takřka milion korun, souhrnná částka na výživném jde do miliard ročně.

Muž, který se rozhodne se v České republice oženit, má tedy takřka 90% pravděpodobnost, že se rozvede. Rozvod pro něj znamená často ztrátu dítěte a silnou psychickou a ekonomickou zátěž.

Rozvod

Podobná situace panuje v mimomanželských svazcích, z nichž se u nás rodí již takřka polovina dětí (40 tisíc ročně).

O ukončení manželství žádá v ČR dvakrát více žen, než mužů, což zřejmě souvisí j anomálním zvýhodňování žen. Jinde ve světě je to přibližně půl na půl. Česká republika je na předních místech světového žebříčku v počtu žen, žádajících o rozvod.

Děti jsou v ČR svěřovány matkách v masovém měřítku.
Autor: max

Ženy žádají v ČR o rozvod většinou kolem třetího roku dítěte, kdy mají největší šance získat potomka do své péče.

Ruiny

Ve sporu o dítě uspěje jen 3% mužů proti 92% žen. Zbytek připadá na okrajová řešení, jako jsou svěření dítěte do péče třetí osoby, případně do střídavé péče.

Do konce června 2011 se podle ČSÚ u nás narodilo jen 54 300 dětí, což je o 4 400 méně, než ve stejném období loňského roku. Je to pokles o nevídaných 8,1 procent.

Od ledna do června 2010 se v Česku narodilo 58 200 dětí, což bylo o 259 méně než ve stejném období předchozího roku.

Odborníci očekávají, že se tento trend bude v příštích letech ještě prohlubovat.

Více podrobností wwww.obarodice.blog.cz ZDE

Svatby prudce klesají, rozvody jsou kolem 30 tisíc ročně
Autor: max