DISKUSE K ČLÁNKU

reenade:Nu, nevím ... mám za sebou rozvod, o který jsem požádala a tím jsem se - ano - stala tou důrou, co s dětmi odešla. Přejdu fakt, že manžel posledních několik let rozhodně měl více známostí, přejdu fakt, že později jsem rezignovala na věrnost i já. Ale i přes mnohá osobní nedorozumění jsme se rozvedli v klidu, děti mám na základě rozumné dohody v péči já. Otec je může kdykoliv vidět, vzít si je k sobě atd. Stejně tak majetek - žádné klacky pod nohy, žádné urážky a nadávky, nic, co by zdržovalo už tak protivný proces rozchodu. A jsem za to ráda, že do umíme domluvit, že se dokážeme podívat sobě navzájem do očí a zbytečně neprudíme. Daleko lépe se nám dýchá a tím pádem je dobře i našim dětem. Takže asi tak.

(31. 08. 2011 09:21)

hankahor:Nase dcera se rozvad cai po 10 letech. Uprimne receno kocirovali to blbe oba dva stejne.
Rozvod se tahne vinou jeho pravnika, protoze ten chce asi maximum. Jeji advokatka je schopna a pracuje za predem dohodnuty pausal.
Na jedne strane chudak otec, plati. Na druhe strane sezente zamestnani s 2 malymi detmi, ktere jsou jako ostatni deti kazdou chvilku nemocne a navic skola i skolka nejsou prave pres ulici.
Co hrozi otci, ktery rekne, ze tento vikend chce deti a v patek rano oznami, ze se mu to nehodi.
Kdo postihne otce, ktery si vezme dite s leky a pak mu je spravne nepodava.
Nejdriv si vybojuje 2 tydny v lete a pak rekne, ze by to moc stalo...
A ty noci...

V cizine je rozvod pro otce daleko vic likvidacni, protoze s 2 detmi opravdu prerusite karieru a nektere veci uz nedozenete.

(27. 05. 2011 09:00)

kaonkl:Tak nad tímto článkem jsem se upřímně pobavila. Autor je evidentně muž, jehož manželka ho v rámci rozvodu opravdu parádně odrbala.
Vážený pane redaktore, málokterá žena ve svatbě a dítěti vidí Jackpot. Svatba je většinou vyvrcholením určitého citu a ženy často ve své zamilované zaslepenosti nevidí skutečnou tvář a povahu svého milého. Když vystřízliví, mnohdy přijde překvapení a šok a následně rozvod, protože zjistí, že s tím člověkem se opravdu žít nedá. Ale že by se vdávaly cíleně s tím, jak se za chvíli rozvedou a hezky svého manžela odrbou .. proboha, běžte se léčit, zajděte si k psychologovi, začněte chodit na společné terapie a užívejte antidepresiva, nebo vás tenhle negativismus sní zaživa !

(27. 05. 2011 07:48)

ernissek:...přesně, mi mluvíte z duše. S takovou nenávistí vůči ženám...s jedním ovšem souhlasím, že většinou žádost o rozvod podávají ženy. Asi to bude tím, že chlap se vlastně nepotřebuje rozvádět, jelikož když si najde jinou ženu, tak mu naprosto vyhovuje, když má pak dvě ! Manželce časem dojde trpělivost, a pak je to ta furie, která vlastně rozvádí manželství ! Jak prosté a jak realistické !

(27. 05. 2011 10:21)

estinka:Tak jsem se po ctvrt roce poradne najedla,mala dostala svych 8plinek denne a basti dobroty,velka si mozna koupi ojetej skopek za 3tisice a otec mych holek vypada,ze ma snahu.Jde mu ted o prestiz,potrebuje byt u soudu dobry ***.Vypada to,ze je mu to lito,ale odjede k matce a vrati se nekdo jinej,je pekne zpracovanej.Dnes jsem ji musela vratit i zavarovaci sklenice na okurky,asi je uz sezona,....Kdyby byla mrtva,mam sveho muze a otce holek zpatky,vzdycky by jsme se domluvili,ale ma na nej moc velky vliv.A co tu pises kolego pode mnou ?........jaky podvedeny?narozene deti nemaji pravo na jidlo?...to si otec radsi poridi dalsi a pak ceka na sundani aliku?..no preci se nejdriv postaram o ty co tu jsou?paneboze,vzdyt jsou to zivi tvorecci?....videl jsi nekdy smutny dite?videl jsi svoje dite rikat *** neni?.....videl jsi nekdy,kdyz ho *** polozil na zem a odesel?zadny dite na svete nesmi bejt smutny a ten z rodicu,co ma vic rozumu,to chape,pak jsou tupci ti co placou nad sebou,ze maji samy malo,ale jejich hladovy dite s bejvalou jim nevadi,kupuji si sobe a milence,v mym pripade mamince(tchyni)a neznaji skutecne naklady na domacnost...na ziti deti....alimenty 2000kc a pod jsou smesny a to ma ten rodic co ma deti u sebe jeste snizene sance vydelku,nemluvim o marodeni ve skole,­skol­ce,pa­ragra­fy,fo­fry jidlo,....toho je ten bedujici druhy rodic usetren,stara se nekdo jiny.Komu se zda,ze je to moc?Za tu peci o dite at je maly,nebo velky?Jednoho chlapa si tu cenim,co tu naferovku napsal,co zkusil misto zeny starat se o 2holcicky a bez penez.......zkuste si to vy,co tu placete o likvidaci,nevyspete se,nemejte na jidlo,najem apod a bejvalej vam jeste poleze za babama,protoze vy jste momentalne z toho tak na dne,ze nestojite ani za prd......davam vam tak tyden a budete zraly do cvokhauzu.Zadnej chlap nema takovou vydrz­....­...Po­nevadc jste rychly kone....co brzo hynou,typ pana redaktora pisalka....at si ho ten blbec radsi vyhoni sam a necumi radsi po zenskych

(27. 04. 2010 02:14)

tomasj:Ahoj, nejsem zase take stary (36 let), ale kvuli spatne volbe manzelky (proste jsem byl vul a nechal se uhnat jednou, ktera za to vubec ale vubec nestala) mam zniceny cely zbytek zivota (prisel jsem o syna a likvidacni alimenty mi stezi umozni preziti natozpak novou rodinu). Chtel bych vsem chlapum, kteri na rozdil ode mne jeste moznost volby poradit, NEZENTE SE A NEPLODTE DETI!!! zivot bez deti je sice smutny, ale porad veselejsi nez zivot bez ditete (ktereho vam matka vzala) a jeste bez penez!

(20. 04. 2010 16:54)

kaonkl:Likvidační alimenty ? Milej zlatej, máš vůbec představu, kolik stojí dítě měsíčně ? A že oblíhat jej musíš několikrát za rok, že nestačí dvoje tepláky na 12 měsíců, protože dítko prostě roste a za 2 měsíce ty věci můžeš odožit, neb mu už nebudou ?
A že pokud chceš, aby z dítěte něco kloudného bylo, jsou zapotřebí nějaké motivační krouzky ?
A že léky na dítě se doplácí často ve větší míře než na dospělého, protože sirupy na kašel či antibiotika v sirupech jsou prostě šleha pro peněženku ? A už vůbec nemluvím o tom, že s tím dítětem musíš zůstat doma, když je nemocné, samo se o sebe, ale tobě utíká plat ?
A že dnes ve školách platíš kde co, doba, kdy učebnice a sešity byly zadarmo, je už dávno pryč.
Tak jaké likvidační alimenty ? Žena se podílí na financování dítěte stejně jako ty, dost pravděpodobně v mnohem zvýšené míře, jenže ty to prostě nevidíš a vidět nechceš. Zamysli se nad sebou !

(27. 05. 2011 09:35)

pepzed:již léta platím na děti a mám novou rodinu.Dětem v mojí rodině nesmím podle soudu dát ani rohlík a má žena se synkem nemají žádnou potřebu.Bývalka je údajná samoživitelka a chudinka.Já se rozvádět nechtěl,ale sociální úřad v Táboře jí nakukal,že se rozvíst musíme.Tak se také stalo a všichni mají děsnou srandu z toho,že soud se sociálkou ničí neustálím zpětným zvyšováním výživným mou novou rodinu.A na děti co jsem vyženil jejich otec neplatí a nikomu to nevadí.Je to paradox,že asi podvedení otcové nesmí mít nový život.Bylo by asi nejlepší,kdyby tatíci neměly novou rodinu a paní ministrině by dávala šanc falši a výmyslům fikaným bývalím manželkám.Je to nespravedlivé,že na 99,99% vše odnesou děti,kteří jsou vedeny proti taťkům a nikomu to nevadí.Hold v této republice má navrh faleš a hnus.Nikomu to nevadí a asi nikdy vydit nebude.Byl bych rád,kdyby mi paní ministrině dala její plat a já rád budu platit její navrhované částky.Jinak to co madam vymyslela tak to je na totální likvidaci slušného člověka a její nové rodiny.Je mi z toho všeho na velký BLE!!!!!!!!!!!!!!

(22. 03. 2010 19:09)

estinka:...a to jsem jeste chtela dodat,ze jsme spolu manzele 18let a nehledala jsem lepsiho bohatsiho apod.jak tu vypisuje jeden autor prispevku.Proste se ten muj rozhodl zit sam,bez starosti s rodinou.Obcas babu mel bokem,to jsem mlcky trpela.Jsem typ,co ma jednoho na cely zivot,ale to ted asi nebude pravda,nechci zadnou novou penezenku,mame co delat samy se sebou a ja s miminkem,tak proc bychom se nesmely najist????

(21. 03. 2010 14:07)

estinka:Taky se citim dost urazena a jako spina,za to,co tu autor napsal o maminach.Ten muj by nevedel co s miminkem,jen by ji vyzal a dal svoji mamince,jako hracku na hrani,takhle si predstavuje totiz svoje navstevy sve dcery,velkou bohuzel nedonuti,aby sla k tatovi.Jinak jsem se ozvala,ze chci penize na zivobyti a to jste meli videt ten mazec,nejsme zozvedeni,jen od nas odesel,chce rozvod se vsim vsudy.Nechal nas samotny v baraku,tak na radu maminky,chce pulku,pred tim rikal,ze ho napisem na holky.Taky bacha na otce,co jeste neprestrihli snuru od maminky,to je v 43 letech dost smutny.Kdyz narazite na tchyni,co nema zajem,jak jeji vnoucata vubec zijou,jestli maji na jidlo,al zajima ji jenom mamon a penize,tak to je muj pripad desny.Jeste ted mi pripada,ze spim.Byla jsem podat na policii zalobu o zanedbani pece,ale policistce ,ktera tam byla,jsem zrejme nesedala a tvrdila mi,ze odejit od rodiny a nedat detem ani zene,neni trestny cin,pokud nemam vycislenou skodu,no slozila jsem se,nedovolate se nikde,jste proste hozena napospas a doma zatim nemate do ceho prebalit mimino a vas manzel si koupi nove auto,to je darda,jako blazen....

(21. 03. 2010 13:36)

kaonkl:přesně tak ! Můj se na dítě těšil, ale jakmile přišlo, dal nám div že ne nálepku s inventárním číslem a vesele si jezdil po svých zájmech (tj. hospoda, rybařina, kamarádi). Často jsem ho viděla jen půl hodiny denně a mnohdy ani to ne, jakpak by se asi chtěl takový týpek starat o mimino ? Dnes už jsme rozvedení, díky bohu, vydržela jsem to skoro 10 let, ale kudy chodí, tudy teďbrečí, kolik do manželství obětoval a jak má dceru rád. Realita ? Dceru od rozvodu v lednu viděl 1x mezi dveřmi, jinak jakmile začala opět rybářská sezóna, samozřejmě ryby a kamarádi mají přednost. Pěknej "milující tatík" !
Nežil už s námi od chvíle podání žádosti o rozvod (v září), ale ačkoliv měl vyživovací povinnost vůči rodině, povinnost spolupodílet se na poplatkách atd., neb zde byl stále trvale hlášený, dával mi směšných 3000 Kč s tím, že to mi musí stačit (dcera je zdravotně hendycapovaná, takže jsem s ní doma a pobírá příspěvek na péči, jít do práce není možné). Nejsem ale svi - ně, abych si zpětně nechala vypočítat, kolik nám měl dávat, když jsme ještě byli manželé. Ale hlavně - jaký je to v očích okolí chudinka ! ;)

(27. 05. 2011 07:54)

kokoskanab:V dnešní době je prostě výhodné jít cestou výběru vhodného pertnerna pro první dítě,který je pokud možno svobodný,o něco starší,ještě bezdětný a nezkušený.Ve věku kolem 30 let,který má již stálé zaměstnání se zaslouženým vypracovaným příjmem. U nás žen je to samozřejmě věcí chytrosti využít partnerovu důvěru.Můžeme klidně být zrovna těhotné či s dítětem tak do jednoho roku!V tom případě partnera ujistit že to sním myslíme opravdu vážně a trochu ho pošťouchnout v zájmu vstahu,aby si naše nemanželské dítě zapsáním se do rodného listu osvojil. Pak sním jedno dítě mít,aby to bylo dovršeno a tradá na diskotéku za zábavou hledat nové štěstí(co na tom) Prostě se s partnerem rozejdeme či rozvedeme a jako matky samoživitelky inkasujeme peníze na své jedno nebo dvě děti a bydlení od státu + bývalého partnera(co na tom,že mu zníčíme život) A ještě máme jednou za čtrnáct dní čas sami na sebe.Klidně se svou novou láskou,která nám samozřejmě také dostatečně finančně přispívá na chod domácnosti. Hlavně se nevdávat,protože poté se nebudeme moci tvářit jako samoživitelky,které nemají co dát dětem k jídlu. Až nás miláček omrzí,nebo bude pracovně,fyzicky či duševně opotřebovaný,tak ho zase vyměníme(nám tím žádné potíže nevznik­nou)­.Pod­mínky pro tento životní styl máme ideální.Své děti máme u sebe stále ještě dostatečně zajištěné.Teď aby hlavně stát z důvodu úspor zařídil,aby platili otcové(i ti co jsou jen otci čistě papírově)mohem více. Například mé známé je jedno, co si o ní myslí druzí lidé. Říká, že si při dvou dětech dokázala obstarat byt, prostředky k životu i domácnost bez chlapa. Je nezávislá, zvláště po té, co donutila svého bývalého manžela soudní cestou a následným trestním oznámením, aby ji řádně platil tučné výživné. Po rozvodu prý na svoje děti údajně úplně kašlal a tahal se s mladší ženskou, která mu beztak udělala ze života peklo. Patří mu to. I tak se má v roli matky co ohánět a každý neúspěch opláče, je totiž citlivá jako každá žena. Sama žít nechce, ale nepotřebuje c

(20. 03. 2010 19:20)

kokoskanab:chlapa za každou cenu, musí to být opravdový muž. Její poslední milenec jí kradl cigarety z kabelky a kouřil je tajně na záchodě. Milovala ho, ale musela mu dát sbohem, co s takovým slabochem, který si je nejistý každým zaměstnáním a věčně smrdí korunou. Česká cesta

(20. 03. 2010 19:26)

fleck:V Nemecku je to dva roky silene zprisnene, existuji tzv. Düsseldorfske tabulky, kde je presne vymereno, kolik se ma platit podle platu ex-manzela. Na ex-masnzelku muz zadne penize neplati, EX MANZELKA MUSI, po 3-lete pause doma s ditetem, tak dlouho ji ex-muz plati, po trech letech dostane jen alimenty na deti, a MUSImpracovat a zivit rodinu sama.

(20. 03. 2010 18:38)

karlosx4:Kterej normální člověk by šel do něčeho kde mná padesátiprocentní šanci že se to pokazí a bude za tu chybu platit statisíce ať právníkovi nebo na alimentech?? Jediný co dokáže člověka takhle oblbnout aby do toho šel je láska. Procitnutí bývá hodně tvrdé... Mě osobně se to zatím nestalo, umím si vybírat a selektovat ale pár takových nešťastníků znám. Doporučoval jsem ji ať se na to vykašlou, neposlechli, platí jak mourovatí, jajich propblé. Svatba a děto to je fakt monkey business

(19. 03. 2010 18:45)

kores:a autor je dle mého názoru nemístně zaujatý vůči ženám. Měli bychom se oprostit od dělění muži x ženy - výhody by měl mít TEN co se stará 24 h denně (střídavou péči já osobně považuji za vysloveně škodlivou pro děti do cca 12 let). Taky se domnívám, že pro dítě (obzvlášť maličké) je matka prostě důležitější - samozřejmě NORMÁLNÍ matka. Vlastní zkušenost: manželka na rodičovské dovolené těžce onemocněla (byla 3 měsíce v nemocnici) a já musel zůstat na OČR s dětmi (7-mi letý kluk a 2 holčičky miminka). Drastický pokles příjmů, nemožnost nikam se hnout, hafo povinností....de facto jsem se ocitl ve situaci rozvedené ženy... Přeji každému chlapovi tohle zažít a pak krákat, jaké jsou ženy ***....

(19. 03. 2010 18:36)

znojmacka:kores- a opravdu, jste CHLAP!

(19. 03. 2010 19:19)

anasyi:kores,co podle vas bylo drasticke?Pokles prijmu?Ja jsem si myslela,ze pro vas bylo drasticke,ze jste mel tezce nemocnou zenu

(19. 03. 2010 22:00)

kores:No tak o tom radši ani nechci mluvit, to jsem málem zešílel... Chtěl jsem ale poukázat na ty další stránky toho všeho, ty které souvisí z pozicí rodiče, který zůstal sám...

(20. 03. 2010 07:49)

znojmacka:anasyi.. kores tu zmiňoval praktickou stránku věci.. ty citový, to je snad jasný.. po rozvodech tu každej taky zmiňuje, to, jak se mu žilo prakticky a ne jak trpěl opuštěností, zklamáním atd, přece.. a neznamená to, že netrpěli.. Já mám z dětství taky zkušenost, kdy se táta o nás musel postarat 2 měsíce, máma musela po infarktu na 2 měsíce do lázní Poděbrad.. tehdy to byla součást léčby, za komunismu opravdu povinná.. mě se taky stýskalo po mámě- (bylo mi 9 let, brácha starší), ale oceňuju- a zejména čím víc jsem byla starší, tím víc jsem oceňovala, jak se o nás táta tenkrát postaral.. od vaření, praní, počínaje, přes to všechno ostatní.. a měl možnost dát nás k prarodičům, , ale chtěl to zvládnout sám.. a zvládnul

(20. 03. 2010 10:58)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy