DISKUSE K ČLÁNKU

simeon:no vybíráš si pěkné kamarádky, když to zanedbatelné promile stahuješ na sebe... a nebo máš slušnou smůlu... každopádně upřímnou soustrast (nejsi v nějakém zaopatřovacím ústavu pro rozvedené manželky zkrachovalých podnikatlů co musí platit manželovy dluhy???? To by pak leccos vysvětlilo )

(19. 03. 2010 12:42)

anasyi:simeon,ona je jedna z tech,co bude muset svemu dospelemu diteti vysvetlit,kdo je jeho biologicky otec.

(19. 03. 2010 16:34)

anasyi:martulinda,to ze si se soudila 3 roky o uznani otcovsti je asi proto,ze mel dotycny pochybnosti o svem otcovstvi k diteti ne?Neco se asi muselo mezi vami stat,ze zacal zjistovat svoje otcovstvi.Jinak ,zakon je bohuzel takovy,ze i kdyz DNA vyjde v jeho neprospech i prs to,ze on tvrdi,ze neni otcem ditete,protoze DNA neni vypracovane z jistotou,vetsinou soud takoveho muze nazene do placeni aliku.Jinak on muze zadat o popreni otcovstvi,kdy tvoje dite dospeje,a popreni se dela bez tvoji pritom­nosti­.Sta­ci,a­by tvymu diteti v dospelosti sdelil,ze se domniva,ze neni jeho biologickym otcem,na to ma pravo a dite ma pravo znat svoji genetickou identitu.Do dospelosti za nej rozhodujes ty,ty tvrdis,ze on je biologickym otcem tveho ditete,pak jedna tvoje dite o sobe ale bez tebe.Tobe potom zustane vysvetlovani svemu diteti,pokud se prokaze opak,kdo je jeho biologicky otec. Takze,ja jsem bohuzel jedna z tech,kdy zakon by mel byt i na strane otce,a na strane ,,ot­cu,,ne­biolo­gickyc­h.

(19. 03. 2010 16:33)

arutanka:Hned po přečtení pár řádků jsem pochopila, že autorem byl muž, který jistě nemá žádné osobní zkušenosti s danou situací, možná tak oposlouchané řeči silných chlapáků z hospody. Pokud byste byl žena - manželka, kterou manžel po celé roky doma tyranizuje a nakones s pěstí u hlavy vyhodí z bytu, který je pouze jeho, s dítětem v náručí a bez prostředků, myslím, že by každý člověk, ať žena či muž, požadoval to, co mu podle zákonů náleží. Nebo byste snad sklopil hlavu, usídlil se s dítětem v parku na lavičce a nechal manžela, aby se vám pouze vysmíval a vozil si milenku v autě. Jeho příjem je téměř 40 tisíc, takže si žije velmi velmi dobře a potom nevím, co je na tom špatného, když by z takého příjmu měl na dítě přispívat 5 - 6 tisíc měsíčně. Myslíte si, že mu potom na milenky nezbyde dost?

(19. 03. 2010 10:25)

anasyi:arutanka,fakt dobry,ze by mel na sve dite platit mesicne 5-6-tisic,tim se ovsem zvysi prijem na dite a matka okrouha mrkvicku na davkach.Pokud se zde hlasa,ze otec by mel prispivat tak musi i matka ze,takze otec 6 tisic,matka tez,to je 12.000,- na jedno dite,vetsinou jsou dve takze asi 10.000,-kc navic.Celkem 22.000,- na dve deti.tzn.i + pridavky na deti,ktere pobira matka,tj.,treba 1.300,-Takze mesicni prijem deti by byl 23.300,-kc.Takze na den pro dve deti neco 750,-kc na jejich potreby.nebudu pocitat prispevek na bydleni,protoze o ten matka automaticky prijde,nebot jde o davku,zavislou na vysi prijmu.Takze matka ma na vyzivne rozhodnuti,prijde o prispevek na bydleni,ma pouze od statu pridavky na deti,ale pokud tatik nebude platit­,vyma­hatel­nost je nulova,nebot je projektem Kovarove podporena.Co to znamena?Si udelejte usudek kazdy sam.Ona Kovarova jentak nemluvi do vetru,neumis naslouchat,ona chce vsechnu zodpovednost prenest na rodice,tzn.,uvest stat do nezodpovednosti,vem si jenom kolik stat stoji prispevky na bydle­ni?Hmm­mmmmmm­mmmmmm­mmm

(19. 03. 2010 16:47)

sylvaji:úplnej debil.

(19. 03. 2010 09:48)

jindraa:copak, mas pocit, ze se divas do zrcadla a ten obraz v nem je zalostny ? Co nadelas, jsi to skutecne ty.....

(19. 03. 2010 10:00)

sylvaji:Milý Jindro, musím tě ubezpečit, že můj obraz v zrcadle rozhodně není nijak žalostný. Mám to štěstí, že žiji s normálním chlapem, který má představy o tom, co stojí naše 2 děti. Možná až budeš mít sám děti, tak přijdeš na to, že za 2000, což jsou alespoň v mém městě obvyklé alimenty (když hodní tatínci nezapomenou poslat) opravdu dítě ani nenakrmíš.

(19. 03. 2010 10:40)

simeon:naopak, konečně taky protipól té haldy feministických článků o chudinkách zlatokopkách. Rozvodů přibývá, a většinou se rozvádějí ženy... čím to? Jasně, náhoda. Děti v absolutní většině připadnou ženě - zas náhoda. Ti kdo se vzdají bytu a táhnout dál bývají tátové, a ještě krom zanechání majetku platí - náhoda. Založit si novou rodinu s jinou? Nemožné, už živí svoje děti a bývalku. Když už chlap od rodiny uteče - není opět díky ženě? Podíl nevěry je fifty fifty, takže chlapy v tom nejsou sami, ale ta ostatní čísla hrají jednoznačně pro "něžnější" polovinu lidstva

(19. 03. 2010 12:46)

sylvaji:Bohužel, takových chlapů je velmi velmi málo, i když ve svém okolí taky takové znám. Řešením by byla střídavá péče. Třeba já bych rozhodně byla pro. Nebylo by třeba řešit co komu platit. Ať se o náklady podělí. Jinak ten článek je celý úplně vycucaný z prstu. 30000 na pořízení dokumentace? Atd.... Leda, že bych si na rozvod najala Sokola.

(19. 03. 2010 13:17)

klika:

(19. 03. 2010 14:29)

sousedka.f:Blesk je masové medium a pan Max se zřejmě trefuje do pár žen z horních deseti tisíc. Ze svého okolí neznám jedinou „potvoru“, která by na rozvodu vydělala. Navíc většina můžu žádostí o svěření dítěte do péče pouze drží manželku takříkajíc pod krkem a tím ji nutí k různým druhům ústupků. Pokud byl manžel aktivně zapojen do chodu domácnosti, má přehled o finančních nákladech jak domácnosti, tak i dětí - není s alimenty žádný problém. Pokud je to ale povaleč, který po příchodu (v dobrém případě) ze zaměstnání zalehne na gauč, případně se věnuje svým koníčkům (od sportu až po milenky) a manželka „si dovolí“ od něj odejít - začíná peklo.

Možná by nebylo od věci vytvořit studii o tom, který z partnerů má dříve jiného partnera. Ve většině případů té potvoře co ho „stáhla z kůže“ zbývá díky péči o děti a zaměstnání nulový volný čas.

(19. 03. 2010 09:46)

fordprefect:....feministky ho rozcupují. Jinak vše je velmi výstižné.

(19. 03. 2010 09:43)

znojmacka:...a šovinisti ho ocení...

(19. 03. 2010 14:55)

jindraa:Idealni je naprosto detajlni predmanzelska smlouva a jeste lepe podil manzelky ve firme, ktera zivi rodinu. Kdyz se chce rozvadet, tak ano, kolik chces ? Milion ? Dobre. Tady je smlouva, ktera tve predstavy vyrazne omezuje. Nelibi se ti to ? Dobre, nase firma se dostane z velkeho plusu do obrovskeho minusu, a ty jsi podilnik , ktery ma podil nejenom na aktivech ale i na pasivech . Takze zaplatis ty me a ne ja tobe. At si pak samy vypocita, zda se ji to vyplati a nebo ne....

(19. 03. 2010 09:40)

simeon:jenže ta není ženám po vůli... chlapy s tím problém nemají.... PROČ ASI???? že by v článku opravdu autor trefil? Sice to žene až do krajnosti stejně jako ty zhrzené feministky, ale těch je bohužel přesila, takže jsou všude víc slyšet a brzy ho sežerou. Jiný názor se totiž netoleruje

(19. 03. 2010 12:50)

anasyi:simeon

(19. 03. 2010 16:52)

smrk:Rada pro všechny - v.y.s.e.r.t.e. se na ženění, ušetříte peníze,čas a hlavně nervy - já mám takhle pokoj už 50 let a nic mě nechybí - tyhle starosti mě zaplaťbůh míjejí - ženskou vlastně k rodinému životu nepotřebuji - existují prádel­ny,čis­tírny,­stra­vova­cí zařízení a babu ,když potřebuju vždy najdu - že bych se cítil osamělý mě taky nehrozí .....

(19. 03. 2010 09:19)

tatu:To,co popisuje autor článku je zcela běžné v USA.Tam ani děti nemusí mít,jen se chce ženská vdát a hned rozvést a začne mela.Výsledek je ten,že muž platí celý život na její "nemoc" a to jakoukoliv.Jk jsem slyšela,nejčastěji to jsou záda,páteř.To vyšetření trvá dlouho a výsledek je vždy nejistý,trakže záda bolí a bolí a muž platí a platí.Už jsem tady minule psala,že mám kamarádku,bezvadnou holku,u,na co sáhne umí,­krás­ná,vzd­ělaná,­ale jedno má v hlavě pořád."Já mu ukážu!"A ukazuj­.Zfe­mini­zova­né soudy jsou při ni a náš kamarád/její manžel/ nemá šanci.Možná i vrazi ve věznicích mají nárok na častější styk s dětmi.Heslo těchto žen je."Neukážu mu děti a bude platit jak mourovatý."A soudy s tím souhlasí.něco jiného je,když otec netouží vidět děti,nebo prchne,tak na toto by se měla ministryně zaměřit,jak vymáhat od neplatičů otců alimenty.To bych trestala přímo krutě.To je větší problém,než zviditelnění před volbami.

(19. 03. 2010 09:09)

danela:dle počtu příspěvků do téhle chvíle, soudím, že jste mnoho diskutujících z předešlých dnů k tomuto tématu zaskočil, možná i pořádně naštval... Váš dnešní článek je už super nevyvážený a evidentně zameřený proti ženám a matkám pečujícím o děti. Vzhledem tomu, že jsem vaše jméno našla v Google pouze pod článkem: Sexistovy zápisky: nový seriál Blesku pro muže(­na:www­.bles­k.cz­/cla­nek/pro-muze-rozzlobeni-muzi/­122573­/sexis­tovy-zapisky-novy-serial-blesku-pro-muze.html), nabývám dojmu, že jste se bohužel už někdy v životě setkal se ženou, jež ve vás rozdmýchala tu neskutečně vámi prezentovanou zlobu vůči ženám a matkám. Můžete mi tedy pane redaktore MAXI GROFE říct, jak by jste dannou problematiku řešil?

(19. 03. 2010 08:48)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy