DISKUSE K ČLÁNKU

kukuku:Možná je článek nevyvážený, ale je vyvážená dosavadní praxe, kdy má chlap proti sobě soudkyni, pracovnici sociálky, manželku a její právní zástupkyni - všechny s plnou hubou zájmu dítěte. Skutečný výsledek soudu pak jde proti zájmu dítěte i spoolečnosti (o tom chudákovi nemluvě).

(19. 03. 2010 09:05)

anasyi:kukuku

(19. 03. 2010 18:16)

simeon:škoda že stejně nereagujete na rozhořčené články ženštin... ale chtít po ženské objektivitu, že?

(19. 03. 2010 12:52)

anasyi:danela,ja ho neodsuzuji,me jenom zarazi,ze opravdu nechapete,jaky problem Kovarova pripravila,chtejte po ni vysvetleni a ne po autorovi,ktery pise,mozna ze zkusenosti sveho kamarada.kazdy ma svuj nazor,a jak tak koukam,pisatel zrejme natlaci na hlavicku ze?

(19. 03. 2010 16:56)

kucala:Jinak si nelze vysvětlit jeho zaujatost proti ženám. Vypočítaví lidé jsou jak mezi ženami tak mezi muži, pane autore. Zajímavé je, že doposud se o alimentech tolik nediskutovalo. Většina žen samoživitelek (a možná i otců) se plácala v uživení svých dětí, jak to šlo a neměli zastání. Teď se sáhlo na peněženku lidí platících výživné a už se dotyční brání. V novém životě jim závazky z minula nevoní, nejlépe platit jen tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Mezi obyčejnými lidmi s průměrnými a podprůměrnými přijmy na rozvodu nikdo nezbohatne, pane autore. Já znám většinou rozvedené ženy, které řeší problémy, zda jejich rozpočet unese poslat dítě na školu v přídodě, tábor či na školní plavání, protože výživné, které jim platí otec dětí, je naprosto nedostačující. A jemu je to jedno. Jde přece o jeho děti a měl by mít zájem na úrovni jejich života. A že ženy podávají častěji žádost o rozvod? Je známo, že muži při vztahových problémech se chovají jak mrtví brouci, nic neřeší, čekají, co vyplyne, valí to před sebou. Ženy to chtějí vyřešit a mít klid - tak to většinou rozseknout samy. A ještě střídavá péče: zajímaly by mě psychologické testy chudáků dětí, které toto musí podstupovat. Jsou bez stálého domova, bez stálé jistoty, harcují z místa na místo - opět výmysl "ukřivděných" stran, bezohledný, poškozující děti. Své děti bychom měli mít rádi a oprostit se od dospěláckých bojůvek. Dávat jim vše, aby se mohly rozvíjet, a vytvářet jim prostředí, aby z nich mohli vyrůst slušní, vzdělaní a nevystresovaní lidé. Ať už žijí s námi nebo s našimi "ex".

(19. 03. 2010 08:46)

joulinka:Tomuhle článku naprosto schází objektivita a nadhled. Rovnice každá žena=vypočítavá mrcha samozřejmě nadzvedne řadu čtenářů a Blesk se zase bude lépe prodávat. Jestliže to autor mínil vážně, měl by se objednat k odbornému vyšetření přinejmenším u psychologa. Má patrně mindráky, nebo je ukázkový sexista. Jinak by musel uznat, že většina matek (respektive též otců s dětmi ve své péči) se musí pořádně ohánět, aby v roli samoživitele zajistili slušné podmínky k životu. Rodičovství je o odpovědnosti, když přivedu na svět dítě (děti), jsem také povinen a povinna je uživit. Jenže tak to mnozí nevnímají, viz příklad ještě ženatého otce 5 dětí, který si (snad z nudy?) začne románek s jinou ženou... Jak nízké by, pane redaktore, měl mít alimenty, aby si i po rozvodu žil jako king? Mimochodem, jsem vdaná matka dvou dětí a celý život pracuji. Muž mě nikdy neživil

(19. 03. 2010 08:30)

aver:Na vlastní kůži zažívám už 5 rokem í 25% výši výživného na své již dnes dospělé dítě.Soud mi již před 5 lety stanovil 5000 Kč výživného. Pokud máte své dítě rád a bývalá partnerka nebrání a nebránila v kontaktu s ním lze se tomuto pravidlu přizpůsobit. Pokud má někdovyživovací povinnost k více potomkům , nebo problémy s omezováním styku s dětmi ze strany bývalé partnerky nastává pro něj obrovský problém. Zákonodárce by měl zohlednit maximální procentuelní výši výživného na ochotě příjemce výživného umožňovat kontakt a s druhým rodičem.
V našem státě jsou v drtivé většině příjemcem výživného do 18 let věku dítěte ženy.To je ale jiný problém.

(19. 03. 2010 07:54)

paralenka:Kde žijete?Když tatík práskne do bot,nejlépe do země,se kterou nemáme patřičné dohody,žena s dětmi žije na pokraji bídy.Nikdo jí nezvýší alimenty,nikoho nezajímá,jak dětem zajistí základní věci.Milující tatínek čas od času pošle hračky či věci,nad kterými dítka jásají,ale jídlo,oblečení a nezbytné věci musí zajistit matka.Nechtěla bych si tu hrůzu zopakovat!Dvě zaměstnání,nervy v háji.A tatík rejžuje,takže po revoluci se vrátí bohatý,leč dítka už odrostla,takže z toho mají kulo­vý!!!M­imoc­hodem­,stří­davá péče-denně ji řeším v rámci profese,není to zrovna ideální stav.Dítě pluje týden co týden z jedné domácnosti do druhé,nic nemá v pořádku,občas hřeší na situaci.

P.S. My vyčurané ženské hýbeme peněženkami?Tak mi vysvětlete,proč si tatík na odchodnou vzal i můj snubák,který podle tradice koupil?Nechal vyplatit půlku za byt,odvezl zařízení?Každý máme TU SVOJI zkuše­nost,ž­e,pi­sate­li!

(19. 03. 2010 06:58)

pdarinap:Tak tento článek má opravdu úroveň. Takže podle pisatele je každá žena na začátku vztahu již přesvědčená o tom, že se chce vdávat, pořídit si dítě a pak se rychle rozvést a oškubat manžela.to je teda úroveň. Tak to byste snad pánové měli raději změnit orientaci a na ženy - potvory se vykašlat.To byste teprve zažili růžovou budoucnost.

(19. 03. 2010 06:43)

blechta :a tak se hodí cokoli,co tenhle stav nějak zaretušuje od různých poplatků až po alimenty.Pamatuju dobu kdy se razilo heslo - "rodina je základ státu" a kdyby jsme to heslo zaktualizovali - "nebude rodiny,nebude státu",to se ale mladí asi musí o svá práva přihlásit stejně razantně,tak jak tomu bylo před léty když se v Čechách začalo rozebírat co se dá.

(19. 03. 2010 06:23)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy