Dobrý den, je mi to nesmírně trapné, ale musím vás požádat o radu. S manželem žijeme stále s naším dvacetiletým synem, který dokončuje studium. Rodina jsme byli dosud podle mě funkční, ale teď se vše změnilo. O víkendu, když byl muž v práci, jsem doma řekla, že půjdu nakoupit a vrátím se v 11 hodin. Jenže jsem vše stihla rychleji a domů se vrátila již o půl hodiny dřív. Když jsem vešla do obýváku, načapala jsem syna, jak masturbuje v mých kalhotkách! Zrudl, svlékl je, zahodil a utekl do svého pokoje. Od té doby máme tichou domácnost. Nevím, co dělat. Je můj syn gay, nebo ho vzrušuji? Manžel tuší, že je něco špatně, ale já mu dosud nic neřekla. Poraďte, jak mám dát rodinu zase dohromady?

Radana (48), Mladá Boleslav

Drahá Radano, předně neztrácejte hlavu a naději, že bude vaše rodina zase normálně fungovat. Nevěřila byste, kolikrát jsem váš problém již řešil. Není to nic neobvyklého, zvláště u malých nebo dospívajících chlapců. Rozhovoru se synem se stejně nevyhnete, ale nejdřív sama zachovejte klid. Vašemu potomkovi samozřejmě do hlavy nevidím, ale nemyslím si, že byste ho vzrušovala, nebo byl homosexuál. Lidská mentalita dospívá do 21 let a do té doby člověk různě experimentuje a zkoušení dámského prádla je u mladých mužů a chlapců jedním z nejčastějších »úletů«. A ten nemusí později vůbec opakovat. Pravděpodobně se styděl jít si koupit vlastní kalhotky, protože ho nenapadlo, že může v obchodě říct, že je kupuje pro přítelkyni. Nejspíš není ani transvestita, to by si oblékl více vašeho oblečení. Pokud však ano, neznamená to, že by byl špatný člověk. Naopak bude potřebovat vaší podporu. Zajděte za ním a ze všeho nejdřív mu řekněte, že ho máte ráda. Poté mu jasně řekněte, ať vám už nebere spodní prádlo a jestli musí, tak ať si zajde koupit vlastní dámské kalhotky. To ho odzbrojí tak, že by s vámi měl započít dialog. A vy zjistíte, co za jeho jednáním skutečně stojí. Za svou praxi jsem zjistil, že spoustu mužů vzrušuje dámské prádlo a své mužské považují za naprosto asexuální. A to je vede k podobným činům. Když se pak sami v kalhotkách uvidí, pokud nejsou transvestité, obvykle s tím přestanou. Manželovi bych nic neříkal, na rozdíl od vás pro to nemusí mít takové pochopení a ochotu to řešit po dobrém. Jako muž by syna mohl obvinit ze zženštilosti nebo homosexuality, což by nedělalo dobrotu. Syn mu totiž velmi pravděpodobně dopřeje jednou vnouče a snachu.

Sexuální výchově dětí zdar, Váš Dr. Karel Obdařený

Vizitka doktora Karla Obdařeného
Autor: Blesk

Máte pro našeho specialistu otázku? Trápí vás něco ve vašem intimním životě, ale bojíte se zeptat? Položte níže dotaz! Dr. Karel Obdařený vám rád poradí.

ONLINE CHAT

Počet zbývajících znaků: