Dobrý den, jsem normální chlap, co žije se svou přítelkyní. Náš sex byl vždy moc příjemný, ale poslední dobou pro mě končí většinou bolestivě. Často si natrhnu uzdičku, která pak pálí, bolí a je několik dní zarudlá. Poté se zahojí, ale později se při styku problém opakuje. Byl jsem již za doktorem, který mi navrhl obřízku, ale podle mě jde o příliš drastický zákrok. Dočetl jsem se, že je po ní citlivost penisu značně snížena a existuje i malá pravděpodobnost, že bych po ní mohl mít dokonce problémy s erekcí. Poraďte mi, prosím. Nechci mít již bolestivý sex, ale obřízky se bojím jako čert kříže.

Vladislav (26), Praha

Milý Vláďo, předem své rady bych vás chtěl pochválit, že jste jako většina lidí nezůstal doma a svůj problém šel řešit s odborníkem. Obřízka je nejčastějším a dle mého názoru pro lékaře taky nejjednodušším řešením. Ale jak sám píšete – značně drastickým. Vaše obavy nejsou tak úplně liché. Při obřízce se odstraní celá předkožka i s uzdičkou, takže vaše problémy by již přetrvávat neměly. Jenže skutečně dojde ke snížení citlivosti penisu. Není již chráněn předkožkou, takže si po jejím chirurgickém odstranění musí žalud zvyknout na odhalenost, s níž přijde právě po čase slabší citlivost. Mnoho žen to ocení, jelikož muž dosáhne při sexu orgasmu značně později. Ale co si budeme jako chlapi nalhávat, když nám uřízne někdo kousek penisu, není to zrovna dvakrát velké terno. Měl bych však pro vás netradiční německou alternativu. Když jsem ještě pracoval v NDR, s podobným problémem – tedy podrážděnou a natrženou uzdičkou, se potýkal jeden ze zdejších pacientů. Jmenoval se Ladislaus von Laimmer, také se velmi obával obřízky a jeho případ se stal v lékařských kruzích velmi známý. Jeho lékař a můj kolega Karl Stutzer mu navrhl, že odstraní pouze uzdičku. Ladislaus souhlasil a celá jeho předkožka, která chrání žalud, tak byla zachována. Uzdička se mu již nenatrhávala, předkožka mu stále chránila penis a k snížení citlivosti došlo jen částečně. Dokonce se proslýchá, že zadržovací technikou získal pár centimetrů navíc, jelikož se mu mohl penis naplno ztopořit a nezdravá uzdička mu v tom nebránila. Pokud nejde o případ fimózy, kdy nejde předkožku vůbec přetáhnout přes žalud, může jít u vás o dobrou volbu. Stačí u lékaře požádat, že chcete předkožku při zákroku zachovat a odstranit pouze problémovou uzdičku.

Bezbolestivému sexu zdar, Váš Dr. Karel Obdařený

Vizitka doktora Karla Obdařeného
Autor: Blesk

Máte pro našeho specialistu otázku? Trápí vás něco ve vašem intimním životě, ale bojíte se zeptat? Položte níže dotaz! Dr. Karel Obdařený vám rád poradí.

ONLINE CHAT

Počet zbývajících znaků: