kikca999:Líbí se mi moc Váš názor,také jsem odešla od ex.(našel si milenku )a do jiného města,syna jsem nechala ex.neb jsem mu nechtěla více ubližovat.A teď mám platit za co,že jsem respektovala názor(jak tu bylo psáno krev mé krve)svého syna!!!!
polemika:Ano,zvedá se ve mě vlna velkého smutku a rozhořčení.Ani né tak nade mnou samotnou,jako nad vědomím,že takových jako já,mužů i žen je spousta..Kolik nespravedlnosti od jediného psacího stolu!?
Kdo ví,jaké hrůzy museli moji kluci snášet,,mám dále pikat za to,že jsem odešla,aby kluci nemuseli koukat,jak se mnou vymetá rohy?..mám mu platit více za to,že jsem u soudu mlčela a nechala ho za vzorného člověka a otce,aby už to pro děti všechno mohlo skončit?Vybrala jsem si špatně,,pikala jsem za to patnáct let,,ale to není nic proti tomu,jak pikám poslední tři roky,kdy nemůžu být se svými dětmi ..udělám pro ně první poslední,,ale exmanželovi nedám ani korunu navíc..dobrá..pokud mám dávat víc svým dětem,,dám,,ale někam na vkladní knížku,,na účet..můžu mít stanoven soudem limit kolik za ně procent s výpaty mám utratit,,udělám cokoli a RÁDA...ale ať po mě proboha nikdo nechce,abych dávala víc někomu kdo má jeden plat vyšší,než já dva,má u sebe přítelkyni,bere přídavek na děti a děti mu odpočítávají s daní...a hlavně ať po mě nikdo nechce ,abych platila víc někomu,kdo za to dětem nekoupí to,co jim koupím já...
bosomfriend:splodit dítě, postavit dům, zasadit strom je jen šílený výmysl. Žijte a hned na začítku vztahu dejte najevo , že děti nechcete. A používejte konečně ochranu pitomci !!!!
Otázka : máš Danu ? přijde na 18 roků placení alimentů.
petr.h:Dobry den, stale se tu skonuje manzelstvi, muzi co opusti zeny v tehotenstvi atd... Se svoji soucasnou partnerkou cekame prvni dite. Behem jejiho tehotenstvi mne vsak moje byvala pritelkyne rekla, ze mame 2 mesicni dite (zijeme kazdy v jinem meste, takze jsem nemel jak se to dozvedet) Neprislo ji dulezite me dat vedet driv (udajne ma uz noveho pritele), ale ve chvili kdy pocitila financni tisni a vse si spocitala, najednou se ji hodilo, ze ma "otce sveho ditete". Stojim pred uznanim otcovstvi, ale jima me hruza ze schvaleni daneho zakona. Platim hypoteku na byt, pritelkyne pujde za chvili na materskou dovolenou. Pochybuju, ze soudy berou v uvahu i tyto pripady, ale mate pravdu pani Kovarova, bijte muze za to, ze jsou otcema a jejich nove rodiny za to, ze se snazi zacit zit novy zivot.
anasyi:petr.h.dej si pozor na jednu vec,pokud by se behem rizeni o uznani otcovstvi,cili urceni otcovstvi,domahala pripevku,tzn.,na porizeni vybavicky atd.,tento navrh mohla pouze podat v dobe pred slehnutim.Ne uz v dobe narozeni ditete.tento prispevek muze chtit i po tobe ve zpetnem vyplaceni vyzivneho.Akorad nechapu,proc te o tom nevyrozumnela drive,zrejme hraje na cas,ale v tvuj neprospech.Zalezi na tobe,jestli otcovstvi uznas,nemusis.
anka:je mi lito, ale drzel vam nekdo pri sexu s prvni parnerkou pusku u hlavy?.....Mohl jste pouzit kondom....za chyby se plati.....a co to male dite? Ono si nereklo, aby jste jej privedli na svet....a uz bude trpet s tim, ze nebude vyrustat v normalni rodine s tatou a mamou...
anasyi:anka,vis ono je nekdy dobre se v nazoru zdrzet,ja si spise myslim,ze byvala pritelkyne hleda ke svemu diteti otce.Je zajimave uz to,ze si na petra vzpomela,kdyz uz je diteti 2 mesice.
9030:Čtu a nestačím se divit. Co je to za argument, že si páni tatínci už založili novou rodinu a to něco stojí. Koho to zajímá, pořídil si dítě a je jeho poviností se o něj finančně postarat s jeho matkou až do dospělosti a když na to nemá tak ať si další děti a domácnost nepořizuje.Ta matka dítěti věnuje podstatnou část ze svých příjmů a navíc čas. Všechno ho naučí pečuje o něj, nemůže dělat práci kterou by třeba chtěla atd. Taťka si vezme dítě jednou za 14 dní, a o prázdninách a jinak je volnej jak ten pták. Jen ať platěj, třeba je přejdou roupy a začnou se chovat zodpovědně, nebo aspoň používat kondom když nepoužívaj mozek.
znojmacka:anasyi, kondom je opravdu lepší.. Aby pánové nemohli obviňovat ženu z toho, že na něj to dítě vlastně ona sama upletla a dosáhla toho tak, že on původně to dítě nechtěl a ona podvodně nezobala antikocepci.
anasyi:znojmacka,u plozeni deti jsou vzdy dva,takze za narozeni ditete jsou zopovedni oba a za jeho vyzivu atd.,ale ja pouze muzu napsat to,ze opravdu navrh Kovarove je obrovsky socialni propadak.Cas ukaze.
harpie:No jistě.Další chuděrka,co se nechala zbouchnout a nebylo s ní k vydržení tak zůstala sama.Ale co s matinkama,které mají děti jen na peníze a na to,aby se mstily otcům?Příkladem může být náš soused.Dítě se mu narodilo v 18-ti letech jí bylo 17,po roce rozvod,protože ta čůza si vzala svého nevlastního otce-no co na tom,že byl stařec,ale měl auto a prachy.V 19- měla další dítě,ale stařec jí nestačil tak i spoustu milenců.Dnes má děti 4 a každé svého otce.Soused platil alimenty,chtěl dceru do péče,ale nikdy nepochodil i když byla i sociálka na jeho straně.Dceru si nesměl ani vzít na víkend, a ona mu musela říkat strejdo Karle.Každému matčinu milenci musela naopak říkat tati...Soused se po letech znovu oženil,pořídil si dítě platil alimenty mnohem vyšší než nařizoval soud a dceru stejně neměl možnost pořádně poznat.Až když jí bylo 16 let zavolala mu,že je těhotná a poslala mu seznam co vše má jako dědeček koupit.Dnes jí je 19 je rozvedená a děti má dvě.Její matka brala celé roky jen alimenty,ale o děti se nestarala ani v nejmenším.Podle vás by už neměl právo na novou rodinu,ale jen se starat o kur-vu a o dítě které o něj nestojí a je to taky kur.. co je stejná jako matka?Dokonce bych řekla,že ani není jeho,protože je nápadně podobná onomu nevlastnímu tatíkovi,co její matku od 5 let vychovával.
11sarka1:no když jsou ti tatínci tak nezodpovědní jak píšete proč jste vy nebyla chytřejší než oni a nepoužívaly jste ji vy sama???? vám asi nedochází že jsou tatínkové kteří za rozpad svého manželstí jaksi nemohou a ti snad mají právo založit si rodinu novou a být opět štastní nemyslíte.Jste ted asi sama opuštěná ale za čas i vy poznáte nového muže a budete s ním chtít vytvořit rodinu a svému dítěti dát zázemí pak pochopíte o čem tady myi maminky které jsme toto již učinily a ted za to máme trpět píšeme
klotilda:Rodiče by na výživu dítěte měli věnovat stejné procento ze svých příjmů.Jestliže otec platí vysokoškolákovi apanáž v hodnotě dvaceti procent svého příjmu,měla by to platit i matka.Stejně jestliže matka dává na potřeby školáka nějakých patnáct (?) procent svého příjmu,měl by tolik dávat i otec.Odhledneme-li od vyložených příživníků tak je všem jasné,že příjmy pečujícího rodiče nikdy nemohou dosahovat příjmů rodiče osvobozeného.Takže těch patnáct procent z příjmu pečujícího rodiče nemusí stačit ani na zaplacení poměrné části nájemného,natož nějaké té tramvajenky,školních obědů,oblečení ap.Vyživovací povinnost mají i nepečující matky nejen otcové.A jejich platební morálka jistě taky nic moc.
jamee:A co když je někomu téměř 26 let a pochopí, že by mohl začít studovat, protože je to v práci otrava a na nějakou VŠ se dnes dostat není žádný problém (Plzeň, Starý Hrozenkov i jiné např J.A.Komenského v Brně) a rodič musí zase klopit ať se mu chce nebo ne do doby skončení studia a to múže být po čertech dlouho.
Kdo ochrání rodiče na penzi před takovými chytráky????
Doufám, že tohle paní přechytřelá také uvážila, když začala vytvářet svoje tabulky..člověk totiž nikdy není povinen udělat více než může (Bible)a dnes je bohužel situace (znám ji) kdy nejvíce bit je ten kdo poctivě každý den chodí do práce......
11sarka1:manželka mého přítele si našla movitějšího chlapa a rodinu opustila tohoto pána si vzala za muže do práce ji nikdo nedostane pracovat se jí nechce.přítel pracuje a řádně hradí výživné na dvě děti které spolu mají.Založil si tudíž časem rodinu novou a to se mnou.
Žijeme spolu ve společné domácnosti a máme spolu dvouletou dcerku.já mám z předchozího manželství ještě jedno dítě na něho ale otec výživné neplatí jelikož je nezaměstnaný a dle naších zákonů stačí jak pošle 100 kč jako snahu a vyřešeno.
Již ted vycházíme jak se lidově říká z ruky do pusy.Návrh paní ministrině mě zvedl ze židle.Pokud projde můžu vzít děti a skočit snimi někde s paneláku protože jim nebudu mít co dát najíst kdežto přítelova bývalá žena která si již dnes žije nad poměry si bude žít ještě lépe.Kde je teda ta spravedlnost dítě je snad obou rodičů nikoliv pouze otce rodiče by se snad měly o jejich výchovu a výživu podělit.Návrh paní Kovářové opět potrestá slušné pracující tatínkykteří kolikrát za rozpad manželství ani nemůžou a jejich nové rodiny.
anasyi:sarka1,Kovarova svuj navrh nedomyslela do konce,pokud tento navrh projde a uvede se do praxe,hodne rodin se dostane pod socialni uroven.Pani Kovarova si spletla planetu a zrejme ve sve sexualni fanatzii,plodi nesmysli za nesmyslem.Tot muj nazor.O jedno te ale prosim,sarka1,neuvazuj o skoku z panelaku,nebylo by to reseni.