DISKUSE K ČLÁNKU

jerrysh:Vy jste jedna z těch nešťastnic, která dostává buď málo nebo nic, že?

Nechápu, proč bych měl platit tolik, aby moje nová rodina začala strádat?!? Navíc, když o mě děti nejeví zájem, styk s nimi byl znemožněn. Nelituji se, asi bych to holt nějak zaplatil - se skřípěním zubů, ovšem. Ale myslím, že by bylo spravedlivé, abychom s bývalou partnerkou přispívali oba stejně, ne?

Podotýkám, že rozvod byl na návrh mé bývalé ženy a výživné platím a ne malé.

(17. 03. 2010 17:02)

danela:to jerrysh.
nejsem nešťastnice, výživné nedostávám, neboť jej nepotřebuji, moje děti mají své vlastní rodiny, jsem už dvojnásobná babička a neumím si představit, že by se moji synové či snachy rozvedli a pokud přece jen, tak jejich děti, moje vnoučátka, zůstanou pořád moje, pořád jim budu dávat, co bude v mých silách a pořád je budu neskutečně milovat

(17. 03. 2010 17:42)

anka:

(17. 03. 2010 21:38)

adela3:No pani ministině upadla. Už mi přijde nespravedlivé to, že ženská vykopne chlapa sama, ten se oklepe najde nové zázemí a novou rodinu, aby bylo kam složit hlavu musí si pořídit byt na hypotéku. Vrchol je, že už v současné době platí nemalé alimety a dle nového zákona se bejvalka vzpomene, že chce víc a ani si neuvědomí, že tím ubírá nároku celé rodiny včetně dětí na standartní žití, protože ona má ze zákona mít xy peněz.... nezlobte se, ale to je maření dalších osudů na úkor slepic, které se neumějí o sebe postarat...i.

(17. 03. 2010 15:12)

janina30:Adélko, mluvíš mi přesně z duše.Soudy neberou vůbec v potaz, jestli odešel muž nebo žena a spousta příspěvků v této diskuzi mi přijde až k pláči, když čtu, že někdo, kdo už má děti z předchozího manželství a (byť ne jeho vinou) se manželství rozpadlo, by už vlastně neměl právo na nic, pouze živit ženu, která se rozhodla, že jí třeba bez muže bude líp.Je krásné tvrdit, že peníze jdou dětem. Hospodaří s nimi exmanželka. Proč nemusí prokazovat, v jakých poměrech žije a otec musí? Jak to tyto "samoživitelky" zvládají, když nestačí placené alimenty na péči o dítě, ale zvládnou platit byt 3+1 nebo 4+1 či provoz auta?
Ale na tohle u nás nikdo nehledí.Já myslím, že mezi těmito "matkami" je spousta těch, které naopak, se o sebe umí postarat velmi dobře. Stačí jen šikovně ždímat.

(17. 03. 2010 16:02)

9030:Booože, snad platím na dítě, ne na exmanželku, kdyuž si to chlapi konečně uvědomí a když mám holou ***, tak nezačnu hned hnízdit a ještě s dluhama.

(17. 03. 2010 21:05)

bredy:Líbí se mi jak se všichni bouří nad výší alimentů. Moje zkušenost je jednoduchá. žádný tabulky nepomůžou, když se tatínek rozhodne, že na svoje děti nezaplatí ani korunu, nikdo ho nedonutí. Ani soudy. K čemu je mámě, že jí soud vydá rozhoidnutí o výši výživného, když neuvidí nikdy ani korunu. Místo tabulek bych řešila vymožitelnost. Protože tatík řekne nemám a redši děti vymaže ze života a pak máte v ruce papír k ničemu a pohledávku za "milujícím otcem" v řádech desetitisíců. A nikoho nezajímá z čeho děti žijí a studují, mají mám ta to utahne. Zamyslete se nad sebou vy neplatiči výživného děti milujete jen do doby než na ně máte dát peníze, pak jsou přítěž. Tohle ať vyřeší stát. P.S.závidím všem kteří výživné pro své děti dostávají.....

(17. 03. 2010 15:11)

danela: Souhlasím

(17. 03. 2010 15:25)

jerrysh:Já výživné platím. Včas, v plné výši. ..... a jsem pořád ten špatnej....

(17. 03. 2010 16:31)

tatu:Je to nespravedlnost volající do nebe.Naši známí se rozvedli.Ona výborná holka,kterou znám od dětství,vždycky byla můj vzor­,krás­ná,vzd­ělaná,­její manžel totéž,bezvadný chlap,jsou to naši velmi dobří kamarádi.Bavíme se s oběma,ale co dělá ta moje kamarádka,by mělo být trestáno.Nepomohou domluvy přátel i rodiny,sekýruje a ničí ho tak,že vážně pochybujeme o jejím zdravém rozu­mu.Sou­dy,vět­šinou zfeminizované ji dávají ve všem za pravdu.Už i děti prozřely a chtěly by vidět tatínka,ale nesmí.Je to nemravné,co dokážou naše soudy.Žena má vždy pravdu a vydí­rá,se­kýru­je,dě­lá naschvály a to může.Žasnem,co si může dovolit žena a muž musí mlčet a platit.Hlavně platit.Teď si dokonce vymyslela,že bude platit i na ni,protože nemůže na záda.A následují vyšetření,lázně a opět vyšetření a vypadá to dokonce na invalidní důchod,který ji bude platit,nebo přispívat bývalý manžel.Je to hrůza a lituju české muže.

(17. 03. 2010 14:27)

kajkakajka:Tatu toto přesně se tu snažím nadnést, že nevždy má žena pravdu a tatínek je lump.

(17. 03. 2010 14:36)

znojmacka:To doplácení na bejvalý v hmotný nouzi nebylo zavedeno jen na chlapy.. Litovat blbýho českýho zákonu, ale nejen českých mužů.. Z TV nejznámější případ, kdy zrovna ženská musela platit bejvalýho manžela, kterej byl socka a využil tohoto.. Nakonec pak uhořel v ubytovně pro bezdomáče.. Takže muž nemusí jen platit a mlčet, toto jde i naopak.. A v podstatě to zrovna ten muž, na kterýho musela platit bývalá, hezky zavedl ve známost, když se to tenkrát objevilo ve Zprávách..

(17. 03. 2010 14:42)

anasyi:znojmacka,to je vse o tom,ze vse je o polovicni informaci.Kovarova se pochlubila z podtextem pilotniho navrhu?Podava presne informace?Nepodava.

(17. 03. 2010 14:50)

anasyi:tatu,to je fakt sila,on ji bude muset platit na jeji vyzivu,a samozrejme i zpetne odedne rozvodu.Tot opravdu sikovna holka.Takze kamarad ani nepomysli na to,ze by si mohl poridit novou rodinu.Pokud ona bude pobirat invalini duchod,on bude treba jenom doplacet na ni urcitou castkou,ale co ji bude mastit,lecebne pobyty,protoze ty se hradi z nejake casti.No,nema a nebude to mit jednoduche.Jinak jak pises,ze soudy jsou zfeminizovane,tento pocit mam tez.Ale co muzeme dal ocekavat,pokud nejvetsi feministka sedi na postu nejvyssim

(17. 03. 2010 14:47)

berenica:Nechápu,proč otec nesmí své děti vidět,pokud na ně platí řádně alimenty tak jak má a není žádný pedofil a jinak psychicky nemocný.......co dohoda o určení styku otce s dětmi?Na sociálce je to pravda o štěs­tí..­..KÁP­NOUT,­na dobrou sociální pracovnici,která pomůže a ne že ještě rodiče ZDEPTÁ!!!

(17. 03. 2010 14:54)

sakra:Tato ministryně by byla dobrá tak ještě do postele, ale musela by být o něco mladší.

(17. 03. 2010 14:14)

melinda:Zajímá mě hlavně to, jak to bude s otci neplatiči. Tabulky nejsou vůbec k ničemu, když otec sice slušně vydělává, ale nikde se neprokáže, kolik vydělá. Tvrzení, že se mu v podnikání nedaří, stačí k tomu, aby alimenty neplatil vůbec. Soudy, policie - velmi zdlou­havé,­nefun­gují­cí. A tak to prochází po celé roky. Až děti vystudují a biologický otec zestárne, dočkají se toho, že budou muset svého otce jednou živit....

(17. 03. 2010 14:09)

anasyi:melinda,co bude z otci neplatici,tam se dostane exekutor,ale co bude z maminkami,ktere i pres tenhle navrh nevyjdou z vyzivnym od tatinku,zazadaji si o dalsi zvyseni?Pokud Kovarova cerpa z jinych statu,bylo by dobre si zjistit,jak to funguje,pokud maminka neni schopna se o deti dal postarat.To by si meli hlavne uvedomit ti,kteri zde hlasaji,aby navrh prosel,vidi v tom,ze muzou dostat vice penez,ale ze z druhe strany muzou dostat dardu do zad,na to nemysli.i v tomto pripade muze zasahnout exekutor.

(17. 03. 2010 14:57)

jerrysh:Jsem rozvedený, po rozvodu (návrh podávala žena a ještě před ukončením manželství se náhle odstěhovala i s dětmi a rozprodala část majetku) jsme se řádně vypořádali i majetkově, platím nemalé alimenty. Podle tabulek bych měl platit možná i víc. Mno, budiž.... Ale svoje dcery jsem 8 let neviděl. Matka je totiž nepostižitelná a když se vám u soudu objeví soudce, který je buď zaujatý (možná i zainteresovaný), sociální pracovnice je feministka, takže i přesto, že vše vypadalo, že by mi děti mohly být svěřeny (zázemí mám nejen materiální), vyhrála to moje bývalá žena na celé čáře (byla nezajištěná, psychicky nemocná atd...). Jak říkám - platím řádně, děti už mě možná ani neznají. Tak kde je dopr...e rovnoprávnost a spravedlnost? Pak mi tyhle návrhy pro návrhy pěkně hýbají žlučí. Chápu, že jsou i tací, kteří neplatí, necť jsou tohle biče na tyhle "vykuky", ale nás slušné, ať nechají na pokoji. Nebudu okrádat svoji novou rodinu!!! Ta si mě váží a chce být se mnou.

(17. 03. 2010 13:58)

kajkakajka:Jak s Vámi souhlasím, ne bič na tatínky, ale i na maminky, které dítětem drží otce v šachu. Plať, ale vidět nemusíš.

(17. 03. 2010 14:01)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy