DISKUSE K ČLÁNKU

15111970:Alimenty - Zdá se mi to dost divný.Soud by měl přihlížet taky na to za jakých podmínek a proč byl rozvod. Mě třeba bejvalka opustila kvůli jinýmu . A to jen proto,že nasekala dluhy a já už nestíhal vydělat tolik ,aby byla spokojená. pak jsem ty dluhy stejně musel zaaplatit já,přišel jsem o všechno co jsem měl a ještě bych měl od května platit víc na alimentech. Dávám dětem co můžu i bokem.Jinak platím 3000 na dvě děti .Ale jak jsem zjistil tak ty peníze oni nevidí a veme je jim jejich matka. Věřím tomu ,že jak se toto dozví bejvalka tak hned poběží na soud a bude chtít zvýšit alimenty. když jsem se konečně vyhrabal ze srabu a začínám znova žít tak přijde taková paní a vyymyslí bombu věc. Soud by měl taky přihlížet jestli ta matka rádoby samoživitelka doopravdy žije sama . Věřím tomu že alespoň 50% samoživitelek mají doma ogary,který si je hýčkaj. Je to nespravedlnost všechno.

(18. 03. 2010 11:32)

arcaben:Kamarád má s EX 2 malé cácor­ky(6+2­,5ro­ku),ne­dávno proběhl soud a lidé divte se,CO soudkyně ze sebe vypotila-4tisíce výživného!!!To,že se"matka"o holčiny 3/4roku vůbec nezajímala=měl je v péči otec a od "matky"nedostal ani vindru!!!!Pak se "matka"přestěhovala do GALUSKÁRNY,což čítá 2dospělé galusky+2malé gumičky(matky black milenec+jeho black manželka+jejich black děti),ti jí nejspíš poradili co a jak,"matka si děti odvezla,otci je ani neukázala a u soudu si zahrála Národní bez talen­tovek­.Argu­menty otce,že se o dcery staral sám víc než půl roku, může ukázat vkladní knížky na jména svých dcer,paragony za jejich oblékání apod.byly pro soudkyni nepodstatné a otcovo,oprávněné obavy,že z jeho peněz se budou přiživovat i blackovi,byly pro soudkyni neopodstatněné a na celé věci neshledávala nic závažného!!Co tím chci říci?To,že je celý systém zkoprnělý,zatuhlý zcela nevyhovující a ztupiditu,kterou pí ministryně vypustila do éteru je perfektní pro ještě dokonalejší ztahování z kůže normál­ních,p­latí­cích rodičů a legalizování neplatících rodičů!!!!O to je to horší,že takovou zhovadilost ze sebe vypustí ŽENSKÁ,která by měla mít zvýšené sociální a mateřské cítění!!!!

(18. 03. 2010 08:36)

anasyi:arcaben

(18. 03. 2010 14:34)

jajas:Paní minystryně problém alimentů tak nějak nedomyslela. Ono nezáleží jen na částce, kterou má druhý rodič platit, ale důležité je (a proto se snad alimenty určují), aby se ty peníze k dítěti dostaly. Což znamená, že je rodič bude posílat! A tady je právě ten největší problém v "kauze" alimenty. Neplatiči! Když je již dluh vysoký, tak je zavřou a peníze v nedohlednu! Tohle by měla paní minystryně řešit! Když alimenty, tak se vším všudy! Loňský návrh, že by stát matkám doplácel za neplatiče a pak by finance vymáhal po neplatičích sám, se brzy vytratil. Proč? Protože je velice těžké, donutit tyto "rodiče", aby platili. Co je mi to platné, když mi soud stanoví, že BUDU měsíčně dostávat na dítě 2000 Kč, když je nikdy neuvidím? Ale spravedlnosti se dostalo za dost. Soud rozhodl a tím to končí! A nebo co když Otec dítěte se rozejde s jeho matkou a založí druhou rodinu. Má opět dítě. Ale ztratil práci a žije z dávek. Takže jak se pak řeší, když má soudně platit na první dítě třeba 3000 Kč, má druhé dítě s matkou na mateřské a je bez práce? No to by mně zajímalo, jak si to minystryně představuje? Prostě pokud se alimenty neplatí, tak je to všechno na prd, vážená!

(18. 03. 2010 07:40)

jajas:Paní minystryně problém alimentů tak nějak nedomyslela. Ono nezáleží jen na částce, kterou má druhý rodič platit, ale důležité je (a proto se snad alimenty určují), aby se ty peníze k dítěti dostaly. Což znamená, že je rodič bude posílat! A tady je právě ten největší problém v "kauze" alimenty. Neplatiči! Když je již dluh vysoký, tak je zavřou a peníze v nedohlednu! Tohle by měla paní minystryně řešit! Když alimenty, tak se vším všudy! Loňský návrh, že by stát matkám doplácel za neplatiče a pak by finance vymáhal po neplatičích sám, se brzy vytratil. Proč? Protože je velice těžké, donutit tyto "rodiče", aby platili. Co je mi to platné, když mi soud stanoví, že BUDU měsíčně dostávat na dítě 2000 Kč, když je nikdy neuvidím? Ale spravedlnosti se dostalo za dost. Soud rozhodl a tím to končí! A nebo co když Otec dítěte se rozejde s jeho matkou a založí druhou rodinu. Má opět dítě. Ale ztratil práci a žije z dávek. Takže jak se pak řeší, když má soudně platit na první dítě třeba 3000 Kč, má druhé dítě s matkou na mateřské a je bez práce? No to by mně zajímalo, jak si to minystryně představuje? Prostě pokud se alimenty neplatí, tak je to všechno na prd, vážená!

(18. 03. 2010 06:36)

znojmacka:jajas, ale tady momentálně rozhořčuje hodně lidí to, že by měli dávat nějakých např. 20% platu na dítě.. Neplatiči,kteří jsou nezodpovědní, i kdyby měli platit 5% ze svýho platu, někteří i třeba i kdyby měli posílat jenom stovku měsíčně tak to platit prostě nebudou. Není řešení je ale nechat být a neposílat do vězení, i když z kriminálu z nich nic nedostaneš. Ti, kteří v kriminále budou dělat, tak za ně kriminál bude posílat nějakou almužnu na alimenty.Kteří dělat naebudou, ať si tam klidně shnijou.. Byla bych pro, aby alimenty, který se k dítěti nedostanou, platil stát a vymáhal to pak sám..Tohle je ale tabulka o výši, ne se vším okolo, ale v zákoně to snad bude rozepsáno trochu podrobněji, ne.. Na tvou dolní část otázky- když někdo má platit na předchozí dítě 3 tis., v současnosti má "novou" rodinu s druhým dítětem, matka na mateřský a otec je bez práce a žije z dávek.. No a jak je na tom ten "předchozí" potomek a situace jeho matky? Taky předpokládám, že pokud bude pobírat nezaměstnanej otec podporu, bude mít asi možnost nahlásit novou skutečnost k soudu a bude platit 20% z částky, kterou má.. To je možná i výhoda tabulky, že soud rozhodne rychleji, v podstatě s kalkulačkou v ruce. I o snížení alimentů i o zvýšení- když si povinnej najde novou práci, procenta jsou pořád procenta. Nezdá se ti snad to, že když bude např. povinnej na podpoře, tak by se měl podílet z podpory JEN na svojí "nový" rodině a na "starýho" potomka zapomenout. To je přece do očí bijící nespravedlnost.

(18. 03. 2010 08:10)

jajas:No já viím, co tady lidi rozhořčuje! Ovšem to rozhořčuje ty lidi, kteří opravdu platí určené alimenty. Pak je tady druhá a dost početná skupina, kterou rozhořčuje to, že i když by měli alimenty na děti dostávat (třeba jen 500 Kč), tak je prostě nedostávají! Chtěla jsem naznačit, že pokud se paní Kovářová začíná zajímat o alimenty, měla by brát v úvahu problémy obou stran. Určit výši výživného je jednoduché, ale není to ještě všechno!

(18. 03. 2010 08:15)

znojmacka:dobře, jajas.. tak mi řekni, jakej nápad máš na ty, kteří by měli posílat i tu usmolenou pětistovku a neposílají ji.. Jak bys je k tomu donutil? A nechal bys je být, nebo co s nima? Na to bys musel mít KOUZLO, ale ne zákon..

(18. 03. 2010 08:45)

znojmacka:Promiň za ty koncovky r. mužského..

(18. 03. 2010 08:47)

anasyi:znojmacka,jaky recept chces od jasa­sa,sly­set?Re­cept neni.Vymahatelnost je dana,pokud je opora v zakone.Jest-li ze neni opora v zako­ne,vy­maha­telnost je nulova.A jak jsem uz psala,Kovarova vypracovala jeste nulovejsi.Tak ze se muze stat,ze tatkove ferovi,nebudou mit na placeni a defakto budou nepos­tizi­telni­.Tak­ze se muze stat,ze matky samozivitelky se ocitnou v situaci,kdy nebudou mit od tatinku ani floka.Zadna. A co dal?To jako Kovarova,rekne,no musite pockat treba rok a ja vymyslim dalsi pilotni projekt,jak uvest v praxi vymahatelnost?Jeji projekt nema zadne zaruky,ze bude funkcni.

(18. 03. 2010 15:04)

anasyi:jasas,a me zarazujes do jake skupiny?

(18. 03. 2010 14:38)

anasyi:znojmacka,nepribude jenom neplaticu tatku lajdaku ale i tatku ferovych.

(18. 03. 2010 14:37)

klika:gotzur ,to je pako. Nemám slov.

(17. 03. 2010 23:57)

diskuze11:Místo aby se paní ministrině zamyslela nad zákonem o rodině a aplikaci těchto pravidel u soudů, tak to narovnává dalším zákonem z řady "povedených" Když se tak zamyslím nad současnou situací co se týká práv otců u rozvedených manželství, marně hledám tu rovnoprávnost rodičů... Žena muže označí za otce a ten než se rozkouká a když zjistí že tomu ve skutečnosti není, tak je mu to málo platné a platí… Nebo maminka brání ve styku otce s dítětem či jej vede k nenávisti k otci, otec se obrátí na české soudy a tam sedí soudkyně se sociální pracovnicí a matkou a komu si myslíte že soud věří, tomu padouchovi chlapovi??? Popřípadě se provede u psycholožky šetření… Věřte mi, prošel jsem tím! Nikde nejsou žádné zákony, regule či předpisy, jak mají soudy postupovat a všichni se tváří, jak jednají ve prospěch dětí a soudí dle nálady a na závěr zazní honosně „Jménem republiky“. Měli by jsme se zamyslet nad těmito samovolnými soudy žen v talárech a dalších tzv. sociálních pracovnic, které často neznají ani jméno dotyčného dítěte. To ale paní ministrině „spravedlnosti“ ne!!! Na závěr se mi hrne taková úvaha, podpoří takové zákony porodnost a není to spíš nahrávání nezodpovědným a promiskuitním ženám??? Možná tu vyroste nová sociální skupina – profesionální „matka“

(17. 03. 2010 22:13)

beruska07: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(17. 03. 2010 22:30)

gotzur:v Čechách.

(17. 03. 2010 21:40)

9030:Konec trubců v Čechách.

(17. 03. 2010 21:51)

www.stridavka.cz:Ministryně Kovářová svým návrhem jen odvádí pozornost od zásadního problému - diskriminace otců při svěřování dětí do péče.

(17. 03. 2010 21:33)

9030:Chlap má být hrdej, že se dokáže postarat o své děti bez rozdílu s jakou matkou je má, ale tady se vodkopávaj neuvěřitelný ufňukaný vonuce, který by byly nejraději, kdyby byly ihnet po rozvodu vymazaný z rodného listu dítěte. Když jsi srab, neměj děti, co z nich tak může vyrůst, když zdědí geny po takovejch lemplech.

(17. 03. 2010 21:11)

znojmacka: 9030

(17. 03. 2010 21:16)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy