DISKUSE K ČLÁNKU

anasyi:chat s Kovarovou opravdu zajimavej.Ja jenom doufam ze tahle dama,dlouho na postu ministra nebude vecne.me presvedcila o tom,ze jeji pilotni navrh,ktery chce uvest v praxi,je nedokonaly a opravdu nema oporu v zakone.Coz i sama potvrzuje,pokud jsem si precetla vsechny jeji odpovedi.Na me se bohuzel nedostalo,ani na moji kamaradku.pokud nedokaze ani odpovedet,jestli se do posuzovani alimentu bere i plat partnerky,a odpovi ze to neni na zodpovezeni ministra,tzn.,ze Vam opravdu sedre kuzi za ziva.Dale ona neresi materskou,ale ona pokud chce svuj projekt prosadit,mela by brat v uvahu co tem lidem zustane a jak jsou socialne zajisteni.vse souvisi ze vsim a na to Kovarova zapomina.Takze opet dukaz toho,ze pilotni projekt,je nedokonaly,presne jak privatizace,ktera mela sve skryto.Dale co si mam myslet,kdyz Ivete odpovi,nic neni doko­nale­.Milos­lavu,­nekdy si nejsem jista,ze jsou na ministerstvu normal­ni.Tak­ze,Ko­varo­va ma pravdu v tom ,ze nic neni dokonale,bohuzel ani jeji projekt.

(18. 03. 2010 16:08)

beruska72:Platit výživné samozřejmě ano, ale tenhle návrh paní ministrině nic nevyřeší, spíš jen přidělá vrásky slušným otcům, kteří platí poctivě. Ve svém okolí mám jako příklad maminku, která už skoro 10 let vymáhá alimenty na dceru, ,,tatínek " dluží desetitisíce, občas něco pošle a nic se neděje, jen dotyčná běhá po soudech a policii. Na druhé straně muž platící na dnes už dospělého syna pravidelně, bývalá manželka rozhodně nepatří mezi chudé samoživitelky, přesto chce neustále zvyšovat výživné, bere to spíš jako neopodstatněnou pomstu otci, na novou rodinu a děti v ní soudy jaksi příliš nehledí. Proto závěrem, opět jen řečí, spravedlnost jako vždy slepá.

(18. 03. 2010 15:58)

z.leona:Jsem samoživitelka. Alimenty dostávám dle nynějších pravidel. Kdybych měla k tomu dát jen svou půlku, tak dcera nestuduje. Otec má 3x takový příjem jak já, přesto já hradím větší část potřeb své dcery. Takový stav ovšem vyhovuje. Já říkám, je to správné, že konečně někdo určí slušná pravdila. Pokud se někdo opravdu stará o dítě, ví kolik to stojí a pak tento návrh určitě nebude kritizovat.

(19. 03. 2010 09:23)

gogo:Přesně tak... Souhlasím !

(19. 03. 2010 09:45)

monule100:Když to paní ministrině chce,tak atˇ je to spravedlivé.Pokud rodič platí řádně,tak aby měl pravidelný styk s dítětem.Časté je,že dítě nevidí a neví nic co se týče školy,zdrav.stavu.A aby prokázala matka,že tyto peníze jsou na potřebu děcka.Časté je,že je utratí sama.A také,aby nebyli ochuzovány děti,které se narodí v druhém manželství.Jsou to také vyživované děti.A pokud má dítě 15 let,může si jít přividělat na brigádu.Ale proč by to dělali,když mají výdělek zadarmo.Paní ministrině každý nebere peníze jako vy!!!!

(18. 03. 2010 14:41)

znojmacka:monule, ano, pravidelnej styk s dětma by měl být. Pokud na to má otec právo a je mu odmítáno, měl by to nahlásit, tak, jako manželka by měla nahlásit, pokud jí třeba nechodí alimenty.. Matce se může udělit pokuta, pro opakovaný neplnění jejich povinností, i takovej případ tu byl, dokonce i v ČR, kdy matka dostala pokutu 10.000.. za neplnění povinností..za opakování by jí hrozila pokuta až i 50.000.. Jenže to chce opravdu, aby taťkové, kterým je jejich právo upíráno,to takto řešili.. je to o nervy, ale když jsou naschvály z jakékoliv strany, v klidu to nejde.. Soud vymezuje přesně dny nebo víkendy, když se oba nedohodnou na vlastní představě. Jsou tam vymezeny i prázdniny, většinou i doba okolo vánoc.. Není až tak složitý, pokud je to naschvál znemožňováno, jít to nahlásit, mít svědky, nebo opravdu čekat i se soc. pracovnicí ve dny, kdy má k předání dojít.. S novýma dětma v nový rodině- no, pokud musí na "starý" dítě matka předkládat, že mu opravdu kupuje tohle a tamto, mělo by se i "nový" dítě hlídat a jejich matky dokazovat, že jedno z dětí od stejnýho otce a teď myslím to "nový" nemá z jeho výplaty víc.. Protože proč by mělo, že? Jsou to taky vyživovaný děti, jak jste sama napsala.. V 15 letech taky "nový" na brigádu nahnat, mají stejný možnosti.. VY JSTE TOTÁLNĚ ZAUJATÁ A JAKO ŽE NECHCI ODHADOVAT, TAK ODHADUJU, ŽE MILENKA NEBO MANŽELKA OTCE S ALIMENTAMA.. SOUDÍM PODLE POSLEDNÍCH PÁR ŘÁDKŮ.. UPROSTŘED SVÝHO PŘÍSPĚVKU PÍŠETE, ŽE MATKA JAKO ZLODĚJKA BY MĚLA DOKAZOVAT, ŽE PENÍZE NEPOUŽÍVÁ PRO SEBE A NA KONCI ZAS, ŽE 15- LETÝ DÍTĚ NEPŮJDE NA BRIGÁDU, PROTOŽE MÁ VÝDĚLEK ZADARMO.. Tak kdo krade otci od huby?? Matka nebo to jeho dítě?? Já bych řekla, že nejvíc MILENKY VAŠEHO TYPU.

(18. 03. 2010 16:02)

danela:to znojmačka
to all:
tak mám dojem, že pokud rodič, který má ve své výchově dítě, musí nutně strádat, trpět, jen aby měl klid,nemá snad právo na sebe dbát a bavit se, žít stejně jako rodič, který "pouze" platí výživné? Protože stará-li se, je to špatně, je mu to vyčítáno, poukazováno na hamižnost a pod..... Musí snad ten rodič a potažmo i to dítě trpět za neshody , nepřátelství a nenávist svých rodičů?
STÁLE souhlasím s p. ministryní Kovářovou, tabulka je nutná. Dokonce ji děkuji, že se pustila do tématu, s kterým se od šedesátých let minulého století nic nedělalo... Děkuji, že "tabulkou" se vyrojily i jiná témata, jako je vymahatelnost výživného, "půjčování si dětí a podobně.
Milionáři sem nepsali, ale odhaduji, že psala většina lidí, kteří mají své příjmy nízké a těm se nedivím, že mají obavy o svoji vlastní budoucnost....
To je však na jiné debaty.... A tak se ptám, kdo za to může, že se v tomhle státě tak málo vydělává? Kdo z nás má průměrnou mzdu? Kdo drží tu hranici tak nízko? Kdo nás finančně tak ždíme, že už mnohdy nevidíme a nechceme vidět tu krásnou auru sametový revoluce?

(18. 03. 2010 16:54)

anasyi:danela,ja si osobne myslim,ze aura ze sametove revoluce byla nasledne znicena v momente,kdy jsme ji zahledli.Nedokazali jsme si tu auru udrzet,tak jako si nekteri z nas nedokazou udrzet svoji auru.Bohuzel,tu revolucni auru,jsme si nechali znicit a nechame si nicit i tu svoji.

(18. 03. 2010 17:24)

znojmacka:danela, taky .. Mě se ta situace kolem alimetů netýká.. zatím.. protože "vyzkoušet" si roli bejvalky s "méněcennýma" dětma, si může potencionálně každá z nás.. Děti mám a spokojený manželství taky.. ale nemůžu vědět, co bude třeba za 5 let.. Nemůže to vědět žádná z nás na to, aby dělala z bejvalek vydřidušky a myslela si, že má jako současná vyhráno.. Proto mě takhle agresivní příspěvky, kde se z matek dělají div ne alimentový podnikatelky a ze "starých" potomků flákači, kteří všichni pospolu obírají mnohdy i jen potencionální "nový" potomky- opravdu slušně řečeno štvou... Štvou mě příspěvky od taťků, kteří mají teď strašný starosti s nějakýma procentama platu na současný děti a odvolávají se na to, že budou chtít třeba v budoucnu nějaký "nový" potomky Jak může mít táta strach o to, že jeho jedno dítě bude ochuzovat druhý jeho dítě ( a leckdy potencionální).. Co kdyby se ti všichni "potenciální" "noví" rodiče podívali i pod tu tabulku s procentama, jaký jsou náklady na dítě v určitým věku?? A to ještě musím dodat, že u miminek je tam nejnižší procento, ale náklady na mimčo jsou jedny z nejvyšších.. protože zejména oblečení pro malý se kupuje tak po 3 měsících, jelikož z nich dítě vyroste tak rychle.. a plinky.. (snad se tu někdo nevytasí s hadrovejma )..nedejbože um. strava.. No a školní děti, to je jasný, proč tam náklady stoupají.. dneska totiž škola není zadarmo, počínaje učebnicema, divadlem, plaváním, různýma akcema a škol. výletama.. a ani obědy ve škole nerozdávají z lásky..

(18. 03. 2010 18:24)

pazuzi:ono pravda je někde uprostřed, jsou pířpady, kdy rodič, který má vyměřeno výživné neplatí, placení se vyhýbá, přestože jeho výdělky jsou více než nadprůměrné, jsou případy i opačné, kdy táta nevidí své děti 15 let - děti se tátovi odcizili.....a není to alkoholilk, není to tyran, je to řádný občan, řádně plní vyživovací povinnost na obě děti, domáhal se soudně, dokonce soud vyměřil pokutu - matka se odvolala, že děti budou strádat, když zaplatí pokutu - dětem popovídala, jaký je ten jejich táta vykutálený, že ona teď musí platit a ony nemohou na lyžařský zájezd.....případů, kdy se manželé dohodnou je strašlivě málo, soudy trvají dlouho....odnesou to jedině děti a to nejen po stránce finanční....tabulka situaci neulehčí...naopak soudy budou častější a častější, rozvedení rodiče vůči sobě nevraživější, podráž­děněj­ší..­...pr­oč tedy ne tabulka pro obě strany? Vždyť podíl by měl být rovnoměrný, zodpovědnost mají oba rodičové, ale také práva!!!!!! A podotýkám, naštěstí se mě to netýká, nikdy netýkalo - tedy vlastně ano, byla jsem dítětem rozvedených rodičů, otec nepřispíval, byl dokonce za to několikrát odsouzen...ale stejně to nevedlo k niče­mu..­..sk­uteč­nost, že mi táta chyběl, tu nespraví ani tabulka, ani vězení...to je věc svědomí těch, kteří přivedou dítě na svět a pak se nestydí za něj převzít zodpovědnost!

(19. 03. 2010 00:16)

arcaben:Není třeba cokoliv dodávat

(19. 03. 2010 08:42)

znojmacka:pazuzi, jo, pravda je někde uprostřed.. Záleží na konkrétních jedincích, jak se k sobě chovají a jak plní svoje povinnosti.. Pokud je neplní, je třeba, aby se protistrana ozvala..Nevydávat dítě je porušování povinností a dotyčnej má právo se ozvat..Zákon opravdu zná prostředky, jak seknout tyhle matky přes prsty a i kdyby se pak odvolala, myslím, že se dosáhne toho, že příště se toho matka vyvaruje.. Asi pochopí, že příště už jí výmluvy nepomůžou a má vroubek u soudu přes toto.. Ale já mám pocit, že někteří alibisticky řeknou.. je to těžký, nedá se domluvit, proto se ani nebudu pokoušet, matka je hrozná, navádí.. Bodejť by nezpracovala dítě, když se dospělej nechá takhle snadno zpracovat,( a myslím si, že opravdu z pohodlnosti, nebo s "novýma" rodinama se to nechce řešit).. to si uvědomte Když už nic jinýho, tak jednou, až bude dítě dospělý a zeptá se táty- proč jsi o mě nebojoval, tak mu táta řekne prázdný slova.. chtěl jsem, ale nemohl jsem.. Takhle mu může předložit opravdu důkaz, že chtěl, bude zaznamáno, že snaha byla a i přes tu snahu to opravdu nevyšlo.. Matka, která nedostávala alimenty a nebo mrzkou částku se před dítětem obhajovat nemusí žádným papírem, že ho uživila a utáhla to, snažila se jak mohla, to dítě uvidí samo a čím starší, tím víc to ocení.. Já si nemyslím, že alimenty jsou v drtivý většině výnosný, aby z toho matka měla super přínos pro sebe, jak se tu často argumentuje už teď, i když tento projekt ještě není schválen.. Není pravda, že se matka fin. nepodílí, alimenty nejsou tak vysoký na to, aby to zatáhla jedna strana, natož s přiživením se druhý strany.. Matka ze svých peněz dodotuje tu druhou část a v případech alimentů kolem 1.000 tu část opravdu větší.. proto je ta tabulka. Tyhlety články jsou ukázkou toho, že jsou zaměřeny na stranu těch, kteří budou platit alimenty.. Je tu asi jenom to, co se hodí.. Pochybuju o tom, že se částka bude násobit počtem dětí- to bych si myslela o Kovářový, že je opravdu magor a ani bych s tím opr

(19. 03. 2010 09:28)

znojmacka:ani bych s tím opravdu nesouhlasila!! Všechno okolo je v jednání na přísluš. místech a odbornícíh a bude to předloženo.. je to diskuze, jak vidíte i veřejná.. Každej může dát svůj návrh.. Snad se vybere potom všechno nejrozumnější, co se vybrat dá.. Nemyslíte si snad, že když se to nechá tak a některý mámy budou mít litr alimentů na dítě, že je to v pořádku a nejrozumnější řešení.. Vidíte, sama máte zkušenost s otcem neplatičem.. Dobrá Vaše máma to utáhla.. Tak ji oceňte za to.. kdyby to neutáhla protože by se to opravdu horkotěžko zvládalo, tak by Vám mohla chybět i ta máma.

(19. 03. 2010 09:34)

pazuzi:víte, také jsem si dlouho myslela, že to přece musí jít, ale realita je jiná - soud sice vyměří pokutu, že matka (většinou) porušuje povinost danou soudním rozhodnutím, pokuta je 10 tis., nicméně ona matka (většinou) se odvolá, doloží nějaké to zdravotní potvrzení, nemoc, kašel....soud odvolání vyhoví - těch případů, kdy sankce byly opravdu uplatněny je v současnosti hrozně málo...a na druhé straně vzhledem k délce řízení před našimi soudy, vzhledem k tomu, že skutečně převažuje představa, že dětem je u mámy lépe (což já nechci zpochybnit, ale dítě má právo na oba rodiče), tak se stane, že táta své děti vidí jen z dálky a to jen čas od času....stává před školou, před domem....a dítě (děti) jsou masírovány tím rodičem, který si jej vzal jako rukojmí, názorem, že táta je ten špatný, s tátou nesmí.....můj známý tak viděl své děti ve třech letech, když se rozvedli, nechal ženě dům, kvůli dvojčatům, měl soudem upravený styk, ale děti byly stále nemocné, takže si je nemohl vzít a do domu nemohl, a trvalo dalších 13 let než se skutečně setkal s dětmi....myslíte, že o to stály? Tátu neznají....nikdy bych tomu nevěřila, kdybych to nesledovala celou tu dobu....teď jsou děti plnoleté a jemu nezbývá než věřit, že třeba až budou mít svou vlastní rodinu, pochopí...že o ně bojoval....a v podstatě přišel o všechno...právě proto, že bojoval....výživné, soudy a spoustu dalších, které dovedly velmi slušného člověka až téměř na dno propasti.....to jsou stejná práva??? ...ale jak říkám, je to případ od případu....jako žena vím také sama nejlíp, jak účinné jsou ženské zbraně....nemusíme si nic namlou­vat.­...nej­horší na tom všem je, že v tomto souboji nevyhraje ani jedna strana - protože to není boj, vždyť se jedná o dítě, vlas­tní!!!­!!!!!!­!!!!! V okamžiku, kdy přivedou dva lidé na svět dítě, měli by mít tolik zodpovědnosti, aby se dokázali domluvit na tom základním - to nejlepší pro naše dítě!!!!!!!! NAŠE

(19. 03. 2010 15:31)

pazuzi:a ještě dodatek...sice mám zkušenost s otcem neplatičem, nicméně bylo to v době hlubokého totalismu...ta situace se nedá srovnávat a já ani nechci - tady totiž nejde o peníze, ale o děti, o zodpovědnost za jejich výchovů...ideální by bylo, kdyby se dva dospělí lidé, kteří se měli rádi a přivedli na svět dítě, domluvili - dobře, přestlali jsme si rozumět, budeme žít každý svůj život - ale až tak jen svůj to nejde, máme obrovský závazek - je tady dítě, které si rodiče nevybralo....jak se v tom všem má vyznat, za co má trpět? Za to, že jejich rodiče usoudili, že potřebují volnost, dýchat - a je jedno, jestli se jedná o ženu či muže.....máma zajiš'tuje v tom standardním modelu takovou tu rutinu - hygiena, stravování, učení, kroužky, táta je většinou ten, který je na blbiny, legrácky - máme je na snění, táta na realitu.....když vypadne jeden, ten druhá obojí nemůže zastat a dítě strádá a ať mi nikdo netvrdí, že tomu tak není - ano, je spoustu komplikovaných situací, problémových rodičů, partnerů, kdy je pro dítě mnohdy lepší, že žije jen s jedními rodičů...ale o to tady nejde - nebo ano? Pokud jsem zablokovaný bývalý partner, který chce za každou cenu zvítězit a prosadit svou, tak ano, pak jsou tady ony tabulky.....jen chybí několik drobností - objektivní posouzení každého jednotlivého případu...

(19. 03. 2010 16:33)

11sarka1:včera jsme to výživné probíraly a přišli jsme na to že když návrh projde a můj přítel bude muset zaplatit 75% z platu výživné odejde z práce a nechá se živit státem.nejenže nebudeme mít peníze na bydlení jídlo prostě na nic nebude mít přítel ani na cestovné do práce.Od ukončení školy oba pracujeme já jsem ted na rodičovské dovolené celou dobu platíme státu daně ze kterých je stát živ a jako poděkování jsme od státu dostaly toto.Tak paní ministryně po schválení tohoto zákonu nás budete muset živit ted na oplátku vy protože z dávek SSP budeme mít i na bydlení i na jídlo a výživné no bohužel ted matka přítelových děti dostává 5000 ale až budeme brát dávky zaplatíme občas 100 kč zákon to umožnuje protože my přece budeme mít snahu platit a hotovo tak naší rodinu zachráníme před strátou bydlení a živoření.

(18. 03. 2010 12:01)

danela:a až se s přítelem rozejdete, tak vám taky bude platit stovku, protože už v tom bude umět šlapat....sorry, ale tudy cesta nevede.....

(18. 03. 2010 16:18)

anasyi:danela,neber sarce1,jeji auru.Vis co ma vliv na nasi auru,bohuzel i mysleni ostatnich,kteri se nam snazi namluvit opak,tak takhle nejak byla i znicena aura revoluce,o ktere ty pises nahore

(18. 03. 2010 17:27)

11sarka1: vážená reagujete na můj příspěvěk aniž by jste ho asi četla jasně uvádím že po schválení návrhu příteli nezbydou náklady potřebné k cestě do práce nevíte tedy jak by se tam asi dostal no a až se s přítelem rozejdeme tak at mi klidně platí 100 zbytek do životního minima mi bude platit stát z soc. dávek dotěd žil stát z naších daní po schválení návrhu budeme my žít na jeho ukor.řešení to bohužel je

(24. 03. 2010 00:01)

znojmacka:danela 16:18 jojo.. a mamky v případech jako 11sarka1 se budou dělit do 2 skupin: z jednich budou vlaštovičky, který neúnavně i s malým stébélkem lepí a zpevňují svoje hnízdo a z druhých husičky.. ty zakejhají zejména, až budou potrefený

(18. 03. 2010 20:36)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy