DISKUSE K ČLÁNKU

tomasj:Ahoj, nejsem zase take stary (36 let), ale kvuli spatne volbe manzelky (proste jsem byl vul a nechal se uhnat jednou, ktera za to vubec ale vubec nestala) mam zniceny cely zbytek zivota (prisel jsem o syna a likvidacni alimenty mi stezi umozni preziti natozpak novou rodinu). Jen podotykam, ze rozvod byl iniciativou me manzelky, ktera se nasla milence. Chtel bych vsem chlapum, kteri na rozdil ode mne jeste moznost volby poradit, NEZENTE SE A NEPLODTE DETI!!! zivot bez deti je sice smutny, ale pokud se Vam stane to co mne, tak nebudete mit nejen deti ale ani penize. NIKDY si nenamlouvejte, ze MNE SE TO PRECE STAT NEMUZE. Rozvadi se kazde druhe manzelstvi a 70% vsech navrhu na rozvod davaji zeny. Rocne v CR skonci podobne jako ja cca 10.000 muzu. A v tristnich podminkach ceske justicni mafie nemate jako otcove zadnou sanci!!

(21. 04. 2010 10:54)

pepi280:Vážená paní ministryně.
Na příkladu Vám dokáži nesmyslnost Vašich úvah i když je možná myslíte dobře.
Se soudci, lépe řečeno soudkyněmi jsem si již užil své. A vždy to bylo zaujaté vůči muži. Přesto jsem t.zv. zvítězil a 10ti leté dítě mohlo zůstat u mě, přesto, že jsem muž. Paní soudkyni trvalo rozhodování dva roky.
Ale děti se vyvíjí a tak se po čtyřech létech situace změnila, dospívající slečna už se nechtěla nechat vychovávat otcem. Na rok odešla k matce a opět se vrátila, po roce a půl se osamostatnila, protože se moc těšila, až jí bude 18 let, jak si bude "dělat co chce". Ano dělá si co chce, má právo studovat, ale proč bych ji měl já přispívat na tento způsob života, ve svých 64 letech, kdy bych mohl být v penzi, užívat si zbytek života, zvláště když jsem absolvoval operaci srdce a nemám ho v pořádku.Ona je t.zv. dospělá a já nemám šanci zasahovat do jejího způsobu života, já mám právo jen "makat a platit", to jsou zákony,že? A tak, díky soudu a dámskému samosoudci mám přispívat na dceru, která zavolá jen když chce peníze, studijní výsledky má mizerné, 6.000,- měsíčně.
Z toho je zjevné, že máte mezi" dámami v taláru" příznivce.Všechny usuzují a vycházejí ze svých zkušeností, protože jejich příjmy převyšují minimálně dvakrát takové ty "lepší" platy mužů. A i na ty jejich příjmy přispíváme my všichni platiči alimentů a příspěvků ze svých platů. Ale zkuste počítat, možná Vás rozumnost Vašich nápadů a tabulek opustí. Kolik zbude muži, když zaplatí 24% z platu, když má čistý příjem 15.000,- Kč ?? 11.400,- Kč, dnes běžně zaplatí takovouto částku za bydlení.A víte, kolik mužů má takový příjem - je jich vyšší procento než těch, co mají příjem na vaší úrovni. Možná Vy, která berete čistého nějakých 80.000,- Kč byste si těch 24% mohla dovolit a ještě by Vám docela dost zbylo na Vaše potřeby, se 60.000,-Kč se dá hospodařit. Jen takové jednoduché porovnání dosvědčuje nesmyslnost Vašich návrhů!!! Zamyslete se nad tím trochu do hloubky a neb

(23. 03. 2010 16:55)

standad:Je podivné že některé nápady jdou uvézt do praxe velmi rychle,ale jako každá rychlokvaška nebude stát za nic.Otázka je jestli bylo možné po určité době s tou ženskou vůbec žít.

(23. 03. 2010 16:07)

ostrazitost:Dobrý den, v rychlosti: zvýšené výživné pro matku či otce dítětě - pokud to dobře půjde - NULOVÉ příspěvky ze státních zdrojů (přídavek na dítě, sociálník příspěvek, příspěvek na bydlení - vše se odvíjí od ŽM domácnosti, ve které žijí děti s jedním z rodičů). Vše pro děti! Akorát nevím, zda by neměly mít stejně dobré podmínky všechny děti - nejenom z rozvedených manželství.Není přece zločinec ten, který si dalším životním partnerem zplodí dítě o které se chce starat tak jako o ty z předešlého manželství (podotýkám slušný rodič). Ruku na srdce - trochu méně rozhazovačnosti. Skromnost není na škodu i do dalšího života. Telefony, MP3, luxusní oblečení, dovolené nemívají ani děti z fungujících rodin........... Nic ve zlém. Hlavně štěstí a zdraví. Mzdová účetní

(23. 03. 2010 11:18)

makmark:jinak by lépe chápala, že demokracie je o tom, že se vezmou v úvahu všechny připomínky a obě strany a nejen to, co vymyslela jedna hlava na ministerstvu - to znamená jak stížnosti matek na neplacené výživné - tak také oprávněné stížnosti otců na výživné a děti... jako nástroj pomstychtivé likvidace jejich další slušné existence. Takovou tabulku umí udělat kdejaký TROUBA, to nemusí sedět ani na antikoncepčním ministerstvu. Myslím si, že problémy a mafii v kocourkovské justici to rozhodně nevyřeší
Takže závěr: děkuji, jděte už do háje, když neumíte komunikovat s námi lidmi a jděte si psát pod dalšími pseudonymy svou tajnou erotiku.

(21. 03. 2010 23:43)

standad:Totalita s tím vůbec nemá nic společnýho.To jsou nápady zapšklé feministky.

(23. 03. 2010 16:10)

www.stridavka.cz:Milé dámy (ale i pánové), přijďte se také zúčastnit rozvíjející se diskuse čistě na téma výživného na stránce www.vyzivne.eu.

(21. 03. 2010 12:10)

Uživatel_71431: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(20. 03. 2010 17:49)

adamcovamakita:Já osobně s tabulkama nesouhlasím. Jsem také rozvedená a mam z bývalím manželem jedno dítě. Na alimentech jsme se rozumně dohodli, a dítě si může vzít kdykoliv bude chtít. A hlavně můj byvalý manžel musí také z něčeho ží nemohla bych ho kvůli alimentům sedřít z kůže a tím si zničit naš hezký kamaradský vztah který nám po rozvodu zůstal.Kovařová podle mě moc nepřemíšlí.

(19. 03. 2010 23:25)

anasyi:adamcovamakita

(20. 03. 2010 02:10)

vinnetouvi:Paní, a Vy přemíííííšlíte Z bývalííííím? Máte ve svém příspěvku 13 (slovy třináct) chyb, to je ostuda.

(20. 03. 2010 20:17)

gogo:Nevím proč nesouhlasíte. Že se s manželem dobrovolně dohodnete na oboustraně výhodných podmínkách je Vaše věc. A že ho šetříte a je Vás ho přímo až líto, svědčí spíše o tom, že u Vás rozvod nastal z Vaší viny a Vy nemáte zcela čisté svědomí... Ale to je pouze vyjímka potvrzující pravidlo, že k takovým dohodám dochází jen výjimečně ...

(21. 03. 2010 22:01)

znojmacka:já mám z těchto článků smíšený pocity už.. Jsou tu příspěvky od chlapů, kteří jsou na mizině, mají se strašně špatně,vydělávají almužnu, přesto většina prý platí alimenty 4, 5, 8 tisíc... na 1 dítě!!! Takových příspěvků tu je!! Jsou ovšem těžce proti téhle tabulce, která je zruinuje.. PROČ? Když mají přece tak mizerný platy, berou 10.000, tak zaplatí na alimentech tisícovku (např.při 20%).. ne těch 4,5,8 tisíc/1dítě.. zkrátka.. něco tu nehraje asi.. Já nejsem stoprocentně pro tabulku, ale myslím si, že by stačilo, pokud by spodní laťka alimentů celorepublikově odpovídala aspoň mírně polovině dnešních nákladů na dítě. Uznejte, že 500, 800 nebo tisícovka alimentů je VÝSMĚCH. NIKDY by neměly být alimenty menší, než třeba 2.000/ na dítě.. ten zbytek je na posouzení situací obou rodičů, jestli např. přiklepnou o 500 víc, pokud pečující bude mít výrazněji sníženej plat oproti povinnýmu.. Pokud budou děti třeba 2, tak nenásobit přímou úměrou, ale např. 3.200.. Nejsem absolutní zastánce této tabulky, ale pokud bude jeden z rodičů odcházet od soudu s pětikilem alimentů, a nenajde se lepší kompromis, jak stanovit nějakou nejnižší, ale trochu normální a odpovídající částku, tak bohužel, ale přikláním se k tabulce. Jinak s těma návštěvama atd.. uložení pokuty mstivé matce je možnost, je někdy i aplikovatelná, není to 100% projetý.. Ale když taťka nezaplatí a neplatí nadále, tak pro matku je opravdu ten papír s výší alimentů úplně k ničemu, v obchodě jí na něj nedají ani rohlík.. Je jí sice k ničemu i když se dostane do vězení nějakej lempl, kterej je chronickej neplatič všeho a všude.. Ale někdy hrozba vězení nebo předtím exekuce ještě drží taťky, kteří jsou v pokušení neposlat složenku a upřednostnit něco jinýho.. Kdyby za neplacení nebyly tresty, tak je to úplná anarchie.

(19. 03. 2010 16:43)

mary2:Já s Váma souhlasím, nevím proč ty lidi tak křičí, když ta tabulka je celkem spravedlivá, na menší dítě je méně peněz a když má muž menší plat tak paltí méně a když má vyšší plat tak platí více. Ale musím zde napsat, že mám sestru, která je v nezáviděníhodné situaci. Její současný muž musí platit nejen na svoje děti, ale také na dvě předchozí ženy a to si myslím, že je ostuda, když se ženy, které jsou práce schopné nechají živit od muže, se kterým se rozvedly. Ty děti výživné potřebují, ale na co zdravá žena, která může jít do práce? Já sama jsem rozvedená a s mužem jsme se také rozumě dohodli i na výživném i na skoro střídavé péči a STYDĚLA bych se kdybych měla po něm chtít ještě výživné pro sebe, když jsem zdravá a můžu pracovat a živit společně naše dítě. Je to všechno jenom o domluvě mezi lidmi když se rozvádějí a k tomu snad ani žádná tabulka není potřeba, ale pokud se nemůžou domluvit tak je ta tabulka celkem slušná.

(20. 03. 2010 07:03)

juicy:naprosto s vámi souhlasím. Můj exmanžel má 50 tisíc čistého a na dítě mi platí 5 tisíc. nestěžuji si, s alimenty vyjdu. Ale vyjdu, protože musím. Nakupuji v second handu, nemám auto, všude vláčím dítě MHD, víkendy děcko tráví na sídlištním hřisti nebo v nákupním centru. Moje útrata za mobil je do 100,- , všechyn výdaje jsem ořezala na minimum, v zimě skoro netopíme atd.atd. Nemám už rodiče, takže se o dítě starám 100% sama. O nějakém novém partnerovi si můžu nechat jedině zdát.Ano, vyjdu, ale také proto, že pracuji na plný úvazek a mám 16 tisíc příjem. Takže si dovoluju říct, že tu kabelku a boty SNAD platím ze svého, když mi zbydou peníze. Nikoliv z alimentů,jak se tu potrefení ohánějí. A exmanžel? Chodí po hospodách a diskotékách, času má fůru, má dům i auto a o dítě absolutně nejeví zájem, nemá problém si cokoliv pořídit. Takže souhrnem : alimenty platí takové, že vyjdeme, nicméně se dcera rozhodně nepodílí na jeho životním standartu. Tabulky paní Kovářové jedině vítám, podle mého názoru je to ještě slabý kafe a klidně bych přitvrdila. A pokud má někdo 10 tisíc příjem, tak ho snad 1500 alimentů taky na životě neohrozí ...

(20. 03. 2010 10:20)

pepi280:Rozhodně Vám v tom pazuzi ze Znojma něco nehraje, máte pravdu. 20% z deseti tisíc totiž není 1.000,- Kč, ale 2.000,- Kč.....tak to zkuste znovu, něco vymyslet.

(23. 03. 2010 17:04)

znojmacka:jo, to je pepi pravda.. Ta tisícovka mi právě vadí, píšu o ní níže, omylem jsem ji zapletla do těch procent. Ne, že bych neuměla počítat. Umím spočítat 10% ze 100% a znásobit 2, abych se dostala na těch 20%. Na tohle téma tady bylo víc článků, ve více článcích umím počítat, mohla jste si všimnout. Toto byl překlep, způsobenej roztříštěnou diskuzí. Tak pardon, omlouvám se Vám.

(26. 03. 2010 08:15)

gogo:Takový blábol ! Nebude je nakonec paní Kolářová střílet samopalem ? Ty ženy starající se samy o děti čeká léta hory starostí. Pokud otec opustil rodinu, opustil děti, zradil manželku, která mu děti porodila a která se bude muset do dospělosti o ně starat ! Ta žena má před sebou spousty let horu starostí a odpovědnosti. A ani kupa zlata jí je neodbourá. Pouze je může trochu zmenšit... A ty peníze které by otec na dětech ušetřil má ten „chudáček“ rozházet někde v bordelu ? Mít dítě neznamená si jen zasouložit, ale nést celý život plnou odpovědnost !

(19. 03. 2010 09:44)

pazuzi:ale ono to platí tak nějak i obráceně, nemyslíte? Ono také táta má právo sdílet s dětmi jejich radosti i starosti, užít si dětského pomazlení...ne, pouze jen platit a doufat, že v soudem stanovených termínech bude moci své děti vidět...bohužel to tak ve většině případů není..... ženy si rády berou děti jako zbraň proti jejich otcům, byť je to nepochopitelné - přivedly na svět dítě, které vzniklo většinou z lásky a te'd mu ubližují - je to sobecké, a to nejen vůči bývalému partnerovi, ale hlavně vůči dítě­ti..­...po­dotý­kám, že jsem žena a soudím z pocitů právě toho dítěte, které je z rozvedeného manželství....mám už dospělé děti, takže se mě tato problematika netýká (žiji v řádném manželství)...není to vůbec jednoduché téma, ale nelze spoustu specifických případů naškatulkovat do jedné tabulky....

(19. 03. 2010 15:17)

anasyi:pazuzi

(19. 03. 2010 15:38)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy