manunu:Mám 9 letou dceru vychovávám ji sama. Ex přispívá měšíčně 2000 kč. Má příjem 20000 kč a ktomu ještě další výdělky. neexistuje že by přišel a zeptal se jestli malá něco nepotřebuje. Je to fakt náročné můj příjem je 10000 kč. Dcera je dost často nemocná má sníženou imunitu,. myslím si že by bylo fér kdyby druhý rodič přispíval polovinu na léky, kroužky,na školní potřeby. Ono opravdu za ty 2000 nelze platit všechno. Takže pánové matky s takto vysokým výživným otce určitě nezneužívají.
anasyi:cilem ministerstva spravedlnosti je,sjednotit alimenty.Tabulka je sestavena dle rakouskeho vzoru.,kdy vyzivne na dite by se melo stanovit procentualni castkou z cisteho prijmu povinneho rodice.Jak se k veci vyjadril Nejvyssi soud?Sjednoceni vyzivneho neni pravni otazkou,ale skutkovou,a tu stanoviskem nelze vyresit.Takze zadne sjednocujici stanovistko nevydal,takze Kovarova od Nejvyssiho soudu vysla z neporizenou.Takze jeji navrh o sjednocujici stanovisko k urceni vyzivneho,bylo zamitnuto. Takze pratele,pokud Vam bude urceno vyzivne dle jeji tabulky,nemate sanci se dovolat u Nejvyssiho soudu.Pokud bych byla puntickar,defakto proti takovemu to jejimu navrhu,neni zadny opravny prostredek.
evah:A jak to bude se srovnáváním životní úrovně rodičů? Např. když má otec, multimilionář, v péči dítě a matka s vyživovací povinností má 15 tisíc čistého? ministrině prochu dost ustřelila!
anka:v tabulce jsou minima - pokud je otec multimilionar...muze matka pri rozvodu zadat vice....taky se bude brat ohled, jestli byl otec s matkou zenaty a zili spolecne jako rodina.....
anasyi:evah,ja si osobne myslim,ze u multimilionaru nehrozi,pokud maji deti ve sve peci,ze by cekali na vyzivu pro sve deti,ktere maji v peci.Mezi takovymi lidmi se to resi jinak a ne nejakou tabulkou.Tak nejak asi
9030:ty budeš asi hodně velkej blbec s haldou fakanů a alimenty ti trochu devalvujou rozpočet co ? Kurňa, co by za to mohlo bejt piv a rumů. Tak holt budeš muset začít pořádně hákovat, nebo ne***.
sarinkad70:Paní Kovářová naprosto neví o čem mluví. Je nesmysl takto vypočítávat alimenty. To by asi chlap, který je rozvedený, má 2 děti z prvního manželství a v dalším dvě platil polovinu platu na alimenty a co dál? Spíše by se měla zaměřit na ty ženy které alimenty nedostávají vůbec, pomoct jim aby nebyly o tohle ochuzeny. Alimenty nejsou pro manželku ale pro děti. Já sama se o alimenty soudím 14 let. Mám je sice určené ale nedostávám nic. Otec mého dítěte je nezvěstný, pátrá po něm policie, je celostátně hledaný a očividně se policii a soudům vysmívá. Na tohle téma by se měla zaměřit.
jerrysh:Ano, asi tak nějak. My se nakonec na rozvodu dohodli, jen své nyní už naštěstí bývalé ženě uvěřil, že přece jsem a budu jejich táta, že mi nebude bránit ve styku s nimi, takže jsem nepovažoval za nutné to do rozvodové dohody dávat. Byla to chyba jak Brno.
"Soudružka" ministryně by měla napřít pozornost směrem na neplatiče. Případně na případy, které jsou křičící - mám na mysli, kdy otec na své studující děti platí pár set korun.
znojmacka:jerrysh, ale tu chybu jako Brno bylo ve tvý moci i později upravit.. Měl jsi jít k soudu, podat novej návrh ohledně úpravy styku s dětmi.. Napsat, že jste se ústně dohodli, ale bývalá dohodu nedodržuje.. Neznamená, že když si jednou dáte dohodu někdy někam, že to platí doživotně..
jerrysh:To jsem udělal. Ocitl jsem se já proti bývalé, jejím rodičům i prarodičům a proti svým rodičům, všichni podali proti návrh. Stát u soudu proti vlastní rodině mi připadlo víc než úchylné. Vzdal jsem to. Dohoda byla nemožná.
znojmacka:jerrysh, to všichni proti tobě stáli jenom proto, aby jsi mohl vídat aspoň návštěvou svoje děti? I tvoje vlastní rodina? Soud by ti nezakázal se vídat úplně se svýma dětma, pokud nejsi nějakej.. no, ani nevím co.. a neohrožuješ svý děti na výchově, životě.. S největší pravděpodobností bys dostal klasiku- víkend 1x za 14 dní a možná nějaký 3 hodiny např. v týdnu.. Úchylný se mi zdá, že se celá rodina včetně tvojí postaví proti tobě. Zkus to i teď, v podstatě nemáš snad co ztratit, ne? Pokud platíš alimenty a vůbec nevídáš svoje potomstvo z důvodu toho, že na to neexistuje papír.
klika:Vážená,tohle má na starosti policie.A je jen na ženský s kým se rozhodne mít děti.Od dětí uteče a neplatí jenom primitiv. Ty prachy jsou akorát,proč by chlapi měli šetřit na dětech,který si sami udělali?