jerrysh:Děkuji. Já bych vyplácení alimentů vázal na plnění alespoň toho domluveného styky s dětmi a netrápením dětí tím, že se problémy dospělých budou házet na ně.
kajkakajka:Já si nechci ani představit co se děje v hlavičce dítěti kterému se rozvádějí rodiče a když ve výsledku o jednoho "přijde" byť ho vídá o víkendech...pak ještě slýchá ať na jedné či druhé straně maminka je taková maková, tatínek je takový makový. Když už k tomu rozvodu či rozchodu došlo a zájem je z obou stran, měli by rodiče zahodit svá ega a pocity křivdy nebo bůhví co a dělat vše tak, aby to dítě změnu pocítilo co nejméně. To že si bez jeho přítomnosti vynadají do kr.av a de.bilů je jedna věc ale druhá by měla být jednou je to tvůj rodič a má tě rád ať je kde je.
Vyplácení alimentů bych také vázala podmínkou styku s dětmi. Někdy to opravdu nejde byť by člověk chtěl, ale druhá strana brání.
kajkakajka:Pokud tedy ta strana, která má platit alimenty nemá o styk s dítětem zájem pak bych alimenty paltila tak jako tak ( to že své dítě nechce vidět je její problém)
jerrysh:Mno, já zájem měl, ale když si přijedete pro děti, ony mávají z okna a když dorazí výtahem dolů, tak pláčou, že se mnou nikam nepojedou, měl jsem je i přes odpor odvézt? Ne, na to moje nervová soustava neměla. Můj "nezájem" byl vynucený citovým vydíráním přes děti. V době rozvodu mi děti (tenkrát 6 a 8 let) povídaly, jak maminka jim povídala, jak budu jen platit a platit, co jim na to říct....a pak se objeví teoretička anka a radí, jak na to...
kajkakajka:Já ten nezájem myslela tak, že někdo by se mohl chtít vymanit z alimentů tím, že prostě děti vídat nebude (pak alimenty ano) ale pokud, jako je Váš případ, byl styk s dětmi neumožněn nebo schválně znemožňován tak pak alimenty podmínit stykem s dětmi.
anka:je to smutne.....ale jsou to vase deti....kolikrat jste jim poslal kartu k vanocum, k narozeninam....trebas do skoly....aby deti vedeli,ze vas maji, ze je mate rad....kolikrat jste na ne pockal pred skolou....Nezadejte deti do vasi pece.....zadejte deti do spolecne pece....dite ma pravo na oba rodice....
kajkakajka:Anko na x komentářů píšete žádejte dítě do společné péče, někdy to ale prostě nejde. Co pak? Myslíte, že je problém vybrat schránku dřív než dítě(vidíš táta ti ani nenapíš) a pokud nejste z jednoho města tak čekat před školou je trošku časově náročné.
anka:ne...ale muze poslat kartu do skoly....aby ji dite dostalo....
- a pokud nejsou z jednoho mesta....kurna....no a co....tak za nim muze prijet jednou za tyden....jednou za 14......kdyz si s nekym spolodim dite...tak to dite ma prednost pred mym pohodlim.....Za to dite mam odpovednost.....
kajkakajka:Zajímalo by mě zda máte nějakou zkušenost nebo jestli to je pozice co by kdyby. Když jsou lidi rozumní domluví se když ne je úplně jedno co uděláte aby ste své dítě viděl, viděla. Viz paní níž. radši opustila své děti jak jsem pochopila ani je asi moc nevídá jen aby netrpěli tím jak se k ní jejich otec chová a že se odstěhovala do jiného města (cítí se tam v bezpečí).
jerrysh:Vážená dámo, lehce se radí, ale neznáte okolnosti. Za dětmi jsem jezdi (Praha-Brno)l, ale jednoho dne se mnou nechtěly odjet. Děti jsou zpracovány tak, že o mě nestojí, dejte cennou radu, když už jste se tu tak "rozradila"! Mělo by být trestné tohle "zpracovávání" dětí, to vy "matky" jste schopné těm malým lidem splést hlavy tímto způsobem!!!
jerrysh:...a myslíte, že teď po těch letech mám žádat o společnou péči? Opomenu-li tedy to, že matka je už jen proto, aby společná péče nebyla možná, vytrhla z jejich prostředí, školy, kamarádů, odvezla o spopustu kilometrů pryč.
anasyi:anka,asi s tebou nebudu souhlasit,Pokud by otec posilal diteti dopis ci pohlednici pres skolu,skola neni povinna diteti postu dorucovat,a dite upozorni,ze ma otce vyrozumet,ze ma sve osobni zalezitosti resit mimo skolu.On se muz jit preptat do skoly na prospech ditete a vse co souvisi ze skolou.Ale ne osobni zalezitosti.Jinak,opravdu jinak se pise a jinak je to,kdyz se to zaziva na vlastni kuzi.
anasyi:anka,ano dite ma pravo na oba rodice,opet bychom mohli diskutovat do .....ale pokud jsou rodice rozvedeni,muze byt pouze to ze otec muze zazadat o deti do sve pece,uvest duvody a ty prokazat.nebo podat navrh na stridavou peci,spolecna pece by byla,kdyby se otec vratil k jejich matce.
anasyi:jerrysh,ten navrh urcite neprojde,nemuze projit,jsou v nem takovy nedostatky,ktere se vymykaji zakonu o rodine.Velka pani Kovarova po nocich nejen fantaziruje o divokem sexu,ale sije zakony horkou niti.ona si totiz porad neuvedomuje,ze na tenhle pilotni projekt je sama,ze od ni zacnou davat vsichni ruce pryc.Co z takovou nadrzenou babou ve vlade.Co si ma narod myslet?ty kdyz pujdes se prezentovat na novou praci,tak tvoje prezentace je dulezita jestli te vezmou ci nikoliv a jakej udelas dojem ze?pokud vezmu prezentaci Kovarove,jak usedla do kresla,ona tam nema co delat.Mate pravo s navrhem nesouhlasit,nebot za navrhem ceka bic,nejen na tatinky ale i na maminky,bez rozdilu,v jake jste pozici.Ona rozhoduje o vasich zivotech,ji nejde o deti ale udelat z lidi dalsi dluzniky,ona moc dobre vi,ze lidi nebudou schopni tuto spici plnit,nekteri nebudou mit ani z ceho.Tot muj nazor
anka:Mělo by být trestné tohle "zpracovávání" dětí, to vy "matky" jste schopné těm malým lidem splést hlavy tímto způsobem!!!
Vy jste si tu zenu vybral jako matku svych deti, vy jste s ni pocal deti.....Chapu, ze vase soucasna siuace je slozita....neznam detaily....ale v kazdem pripade....ty vase deti vas potrebuji......a ja bych udelala vsechno na svete...aby vedely.....ze je mate rad a ze o ne stojite.....oni...az budou starsi...tak treba prijdou na to, jak jim matka ublizila tim, ze vas vynechala z jejich zivot....Jeden musi neustale tlacit na pilu...a vymyslet cesty....Zkuste si nekdy zajet do jejich skoly, promluvte si s reditelkou..a pozadejte ji...aby ste detem do skoly mohl posilat pohledy.....muzete i na pohled napsat telefon.....Oni potrebuji vedet...ze je ma *** rad, ze nezapomnel....