DISKUSE K ČLÁNKU

snilinovka:no a oni ted stíhají. Omyl, nestíhají. Nejradšěji, když jim vše dáš podnos. Když jsem žádala o alimenty, tak mi řekli, že si musím zjistit kde dělá a kolik má. pak že se tomu mohou věnovat. Vtipné, kdo mi to řekne? mne soukromé osobě? nikdo. Usnadnují si práci.

(17. 03. 2010 13:51)

snilinovka:no a oni ted stíhají. Omyl, nestíhají. Nejradšěji, když jim vše dáš podnos. Když jsem žádala o alimenty, tak mi řekli, že si musím zjistit kde dělá a kolik má. pak že se tomu mohou věnovat. Vtipné, kdo mi to řekne? mne soukromé osobě? nikdo. Usnadnují si práci.

(17. 03. 2010 13:51)

ales1:chci vidět všechny ty rozhořčené pisatelky, manželky rozvedených chlapů s dětmi, až je ten mužskej nechá plavat a ony budou v roli toho, kdo alimenty požaduje. To hned bude řevu, že je to málo a mělo by to být víc a co je jim do nové partnerky otce jejich dětí.

(17. 03. 2010 13:40)

kajkakajka:Jak už jsem psala, když jsou rozumní tak se domluví a tup*cům nepomůžou ani tabulky.
A když na tabulky dojde, budou otcové žádat dítě do péče, protože levněji to tedy určitě nevyjde, ale budou moc být se svým dítětem, které kolikrát matka využívá jen jako páku, aby tatínek platil.
Mě osobně by manželův syn jako "trvalý" člen rodiny vůbec nevadil naopak, mám ho moc ráda a celá rodina z mé strany ho přijala jako rovnocenné vnouče (což mohu porovnat až teď když máme dceru) vždy dostanou stejně a to nejen od mých rodičů, ale i od celého příbuzenstva. Prostě je to člen rodiny.

(17. 03. 2010 13:45)

anka:podle me by otcove meli zadat deti do spolecne pece.....protoze dite ma pravo na oba rodice....

(17. 03. 2010 13:49)

kajkakajka:Anko, no nevím jak bysmë to praktikovali když syn bydlí v Mostě a my v Praze (dvě školy, kroužky) bydlet v jednom městě nevidím žádný problém.

(17. 03. 2010 13:56)

anka:ale....napriklad kdyz se dva rozvadeji a chteji deti do spolecne pece.....tak je zakon( ne u nas)...ze rodice musi bydlet do urcite vzdalennosti od sebe....

...ve vasi situaci.....dite muze byt s vami kazdy vikend, polovinu praz­dnin­....sp­olec­ne pece o dite neznamena, ze oba rodice musi travit polovinu casu s detmi....

(17. 03. 2010 14:17)

anasyi:anka,muzes mi prosim te napsat v ktere zemi maji spolecnou vychovu,pokud se rodice rozvedou,ja to treba ctu poprve

(17. 03. 2010 15:28)

kajkakajka:Ano ten zákon není u nás. Střídavou péči sice nemáme a "syn" je s námi obvíkend a většinu prázdnin.
My se asi špatně chápeme. Jen chci říct, že pokud někdo platit nechce obejde i tyto tabulky a ti co jsou zodpovědní a platí jak mají i jinak přispívají na to prostě doplatí a ti co jen paltí a své děti nevidí maj prostě smůlu. Dostala jste se někdy do této situace jak rychle u nás soudy pracují? a zvlášť když je "všechno v pořádku" na maminky co celý týden vtloukají dítěti do hlavy jak bude přes víkend u tatínka trpět jak jí se bude stýskat. Jak budete reagovat odtáhnete si své dítě násilím na víkend domů, protože to tak má být, prostě páka není. Ve svém okolí mám i takový případ, kdy je dítě každých 14 dní "nemocné" aby si ho otec vzít nemohl. Když práva tak pro obě strany.

(17. 03. 2010 14:30)

anka:ja vim....vzdyt my se nehadame......Podle me pravidla jsou nastavena fajn....ale soudy musi zrychlit a byt ferovejsi k detem...Jenze to bude stat lidi vice na pravnicich.....ale zase tim, se vetsina lidi bude snazit rozvest dohodou, jit pres sve ego a mit v obzoru zajem deti......zrovna tak jako by stat mel "vzdelat" spolecnost o tom....jak deti otce potrebuji....a ze neni normalni mit dite ve sve peci...ale v peci spolecne....a jednat spolu civilizovane...

(17. 03. 2010 14:38)

znojmacka:

(17. 03. 2010 13:56)

jajas:Předně si nemyslím, že by to byla likvidace jen otců, i když je jich většina, kteří alimenty platí. Mně spíše zajímá, jak to bude, když otec neplatí? A když už ho za to zavřou, tak tím tuplem neplatí! A peníze jsou v nedohlednu! Vzpomínám, že vloni někdo z poslanců nadnesl návrh, že by nedoplatky na alimentech plati matkám stát a také by je pak po otcích (nebo neplatičích) vymáhal. Jenže to samozřejmě brzy utichlo, protože sám stát dobře ví, jak těžce se peníze od neplatičů získávají. Takže nápad paní minystryně sice dobrý, ale jen v případě, že otec je solventní a skutečně platí.

(17. 03. 2010 13:38)

kikca999:proto píšu opět je to stavěné pro nám co platíme.Stát kurňa protuneluje miliardy.......tak kde je spravedlnost

(17. 03. 2010 13:59)

kajkakajka:Manžel má z předchozího vztahu syna, alimenty platí pravidelně, když je potřeba někde poplatit něco navíc (kroužky, pomůcky do školy) není problém. Tabulky paní Kolářové by nás, ale vzhledem k tomu, že máme nyní malou dceru přivedly do situace kdy budu svému dítěti brát, abych zaplatila alimenty. Nehledě na to, že bývalá partnerka má ještě další dvě děti, které si pořídila po vztahu s mým manželem ( každé má s jiným tatínkem a ani s jednim již nežije). Chápu, že být sama s dítětem je těžké, ale ve chvíli kdy projde tento zákon se mnoho tatínků nechá zaměstnat s minimální mzdou a stejně se nic nevyřeší. Že budou mít peníze bokem nikdo řešit nebude. Doplatí na to akorát ti slušní. Pokud jsou lidé rozumní vždycky se domluví, pokud ne tabulky to nevyřeší.

(17. 03. 2010 13:31)

anka:ano.....slusni rodice se domluvi......ne bohuzel vsichni jsou slusni...

(17. 03. 2010 13:34)

kajkakajka:Ale i tak tyto plošné tabulky jsou prostě k ničemu. Bude to tedy znamenat, že syn přijede na víkend a budem sedět doma, protože jsme skoro 5000,- poslali alimenty? Na Vánoce, narozeniny.... dárky žádné peníze jsme poslali v alimentech. Vím, že to zní hrozně ale taková situace by nastala.

(17. 03. 2010 13:38)

kikca999:já se opravdu v té naší zemi ničemu nedivým.Vše je postaveno,jen pro bohaté a mi "hloupí co neumí křičet a vydupat si různé východy na sociálce,a rodiče nás nenaučili rozkrádat stát,prostě mi poctivý,co se snažíme chodit do práce,tak na nás stát promin tě mi to slovo ***.­....­....­....­....­....­..hl­avně plat a nediv se!!!

(17. 03. 2010 13:47)

anka:Nejsou k nicemu....ale vas manzel muze zazadat dite do spolecne pece.....a mit dite trebas 3x tydne u sebe....a zaroven pozadat z tohoto duvodu o snizeni alimentu....Smutne je to, ze to dela az kvuli alimentum....

(17. 03. 2010 13:53)

kajkakajka:Ne kvůli alimentům, to jste mě asi nepochopila, ale střídavá péče není možná když je dítko školního věku a bydlí rodiče v jiném městě.

(17. 03. 2010 13:57)

kajkakajka:Pokud je střídavá péče, většínou se alimenty neplatí a rodiče mají vše napůl.

(17. 03. 2010 13:59)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy