DISKUSE K ČLÁNKU

bazaro:tak nevím, ale pokud si tátové představují, že se pobaví při plození dětí, potom jdou za hlasem srdce a lehčím životem bez starostí a ještě někdo bude brát ohled na to, že mají malý výdělek, pak doporučuji snad jen kastraci...kdo se ptá matek, zda na to stačí? Omlouvám se otcům, kteří to mají jinak, vím, že jsou, ale typické to tedy není...bůhví proč každý argumentuje svou vlastní obživou, ale ptám se, kde je ta zodpovdnostza své činy, když na to nemám, neplodím.....

(23. 03. 2010 21:02)

9030:

(24. 03. 2010 22:37)

mirasan:kde je ta zodpovědnost za své činy????? To me teda pověz!!Ona odejde, protože si najde jineho a oduvodní to, že se málo bavila ( většina valná teď případů..).
Ale chce mit pořád stejnej luxus jakej měla ,protože ten stavající ji ma take jen pro zabavu jak to ovšem sama chtěla !..zničila rodinu ,vzala klukovi tátu ,bere kluka jako páku, když něco chce !!! A než aby mě dala kluka tak ho radsi da na 5 dnu ke tchýni, jen proto ze jsem ji nepohlidal kluka v tejdnu .. Ale chce mit stejnej standart jakej měla se mnou !Tak je pro mě jen vychcanost a nespravedlnost !!!

(01. 04. 2010 10:20)

marathon1:odešel jsem od bývalé manželky. byl jsem to já. máme spolu dvě malé děti a já si nedokázal představit situaci, kdy se ráno probudí, půjdou do lednice pro jogurt a lednice nikde, půjdou si pustit pohádku v tv a tv nikde... opustil jsem svou ženu a nechal ji kompletně zařízený byt - můj byt. platím na dvě děti celkem 5 000Kč. při mém slušném platu se to může zdát jako směšná částka. ve skutečnosti mám výlohy na nové bydlení (hypotéku) a další půjčky... pravidelně trávím s dětmi týden v zimě na horách (výbava je také na mě), v létě zařizuji pro děti prázdniny na pět týdnů, které děti tráví střídavě se mnou, s mými rodiči a sestrou na chalupě a také se sestrou a matkou mé nové ženy. oblečení, ve kterém děti dostávám od bývalé ženy je příšerné a navíc často špinavé. proto máme nové ošacení u nás doma. je trapné děti převlékat, ale musíme. k bývalé ženě si už nové věci, co koupíme brát nesmí. původně nám přišlo samozřejmostí, že co koupíme, to si také odvezou, ale když jsme je v tom už nikdy neviděli... dále tu jsou aqaparky, bruslení, kina, výstavy, festivaly (tam chodíme v létě se starší dcerou), starší dceru jsem letos vypravil do dysneylandu atd... nedokážu si představit, že by nikdo chtěl za dvě děti půlku mého platu. děti tak příjdou o otce a jsem si jist, že i o zážitky... myslíte si, že by se tím zvedla úroveň života mých dětí? já jsem přesvědčen, že NIKOLI!!!

(23. 03. 2010 18:16)

9030:Jestli jsem to správně pochopil, tak, pokud ti zvednou alimenty, s dětma končíš? cit:...představit, že by někdo chtěl za dvě děti půlku mého platu, děti tak příjdou o otce a jsem si jist, že i o zážitky.... Ty vole ty si zážitek, to ti povím.

(24. 03. 2010 22:42)

znojmacka:.. někteří jsou spokojení se stávajícím systémem a já si myslím, že hlavně ti, kteří platí almužny v rozmezí do tisícovky.. Novej život, placení nájmu, inkasa a založení nových rodin se netýká jen taťků, ale všech.. I ženský musí platit bydlení a energii, aby mohly s dítětem bydlet a i ony si mohou založit novou rodinu časem.. S tisícovkou alimentů ale jsou i ony limitovány na to, aby ji založit mohly.. Takže- abyste mě pochopil, pokud bude limit na dítě srovnatelnej s polovinou potřeb dítěte, nebo aspoň trochu reálná min. částka, nejsem zásadně pro tabulku všema deseti. Nespravedlnost vidím spíš u tý podlahy.. strop by se klidně mohl rozumně stanovit, ne jet striktně tabulkově.

(23. 03. 2010 08:30)

ashari:Alimenty a povinnost davat dite nelze spojovat, protoze i to dote , které k otci nesmi , enchce, musi jist, oblekat se apod. Mimochodem opravdu pri platu 6000 si na sebe uvazat invalidni duchodkyni se dvema malyma detma je nezodpovednost neskutecna. Panove i damy by meli pochopit, ze s nekym mit deti je na velkou cast zivota a nejde pri omrzeni si najit nekoho jineho a ocekavat ze puvodni zivot se splachne do zachoda.Laska je moc hezka, ale prioritou by mela byt tak pro pubertaky, dospely clovek se ridi spis rozumem

(23. 03. 2010 08:25)

znojmacka:podle toho, jak je každej takovej článek opříspěvkovanej si myslím, že většina lidí ví, o co jde.. Pečující ví, že náklady převyšují často určovanou částku poloviny nákladů a povinnej ví, že by mohl platit víc, ale samozřejmě nechce se mu.. Proto to vyvolává takový debaty. Já jsem už psala někde jinde, že bych nebyla striktně pro tabulku, ale kdyby byla určena např. minimální hranice alimentů a nestávalo se, že rodič má 800 nebo 1000 Kč alimentů.. Tady na Znojemsku podle kamarádek, který mají tenhle "problém" to tak chodí. Kovářová si nechala vypracovat i od soudců právě tenhle poznatek, kterej je opravdu regionálně rozdílnej.. Konkrétně na ZN., nejsou vysoký platy, ale snad 12.000 čistýho tu má většina.. a zdá se mi ubohý, že jim jsou vyměřeny alimenty 800-1000- to je opravdu jak z podpory v nezaměstnanosti Aby to všechno bylo co nejspravedlivější a pro všechny, tak by se muselo sáhnout k dobám minulým, aby všichni museli být zaměstnaní, všichni měli zhruba stejný platy a v dobách minulých a i při minulých cenách by i těch 800 až 1000Kč alimentů opravdu stačilo na běžnej provoz.. V dnešní době to ale tak nejde.. Mě se určitej podíl procent zdá spravedlivější, než ten čurbes, co je teď.. I když operujete s nezaměstnaností, tak se mi zdá nespravedlivý, že tady- i když je povinnej zaměstnán, má 800 alíků jako nezaměstnanej a zbytek odtáhne ten druhej. Pokud budou mít povinní fiktivní platy a nebo se nahlásí na podporu, tak budou i oni sami omezeni, pokud si budou chtít vzít např. půjčku atd.. Možná takto nevydrží dlouho.. Podpora jim taky nebude trvat věčně, možná sami uznají, že je lepší normálně dělat a platit nějakých třeba 17%. Osobně bych byla ne pro %, ale pro nějakej strop, ale i PODLAHU.. Tzn., že na 1 dítě by neexistovalo přispívat méně než 2500.. Jenže.. to by se taky nelíbilo všem a nezaměstnaní, nebo s 10.000 platu by vykřikovali, že je to- třeba v případě nezaměstnaných nefér, protože by to bylo ne 20%, ale třeba 50% z jejich podpory.. Někteří

(23. 03. 2010 08:24)

simmil:matka ditete by si mnela uvedomit ze otec ma na dite narok kdyz chteji alimenty stridat se o dite aspon na vikendy mam poznatky z me rodiny damy chteji penize ale pujcovat potomka nic maji chlapi jako banku moje byvala mlada ma syna 15let jeste nepracovala dite trpi soudum je to jedno a dite je sizeno.vsichni by si mneli uvedomit co to obnasi myslim ze vim o cem pisi vychovala jsem tri deti dneska deti nejsou vychovane a sproste tak co vlastne chteji jestli si zeny chteji poridit dite pro sebe at se staraji a ne na ukor otce

(23. 03. 2010 07:07)

9030:Když čtu naříkání těch ubohejch ožebračovanejch tatínků. Podle nich, by je po zozvodu měli vymazat z rodného listu dítěte.Že vám chlapi není hanba, takhle se handrkovat o peníze na své děti. Co ste bačkory? Místo vysedávání u takovýchto diskusí jste mohli být v práci nebo na brigádě, kdyz berete málo.Máte se podílet na životě svých a přitom každou kotunu pro ně vnímáte jak ránu důdkou. Hnus, hnus.Aargument, je to kráva, nechce mi ho počovat taky neberu,když si si ji bral,byla to hoLka jako vinO a Když ste ti nalé zrovna deleli tak to si o ni takymluvil jinak.Jedinej blbec jsi ted taky ty, tak jestli si chcet zachovat HRDOST , PŔESTAŃTE KNUČET JAK STARÝ DĚVKA

(23. 03. 2010 01:21)

e.44:

(23. 03. 2010 01:28)

rela2:

(26. 03. 2010 13:20)

mirasan:Ty se me snad z*** !!!Takze ja budu oda rana do vecera delat aby jsi ty mela na sminky a paradau !!!JO to znam davam na 4 kluka pras 3000 a stejne stoho ma mrnous kulove a bejvalka si uziva... ja bych rejkl ze nenasy tna jsi tak akorat ty .

(30. 03. 2010 08:20)

iris.i:Pánové, uvědomujete si vůbec, že kdyby přidala matka dítěti stejnou částku jakou platíte alimenty, že by se to dítě asi těžko uživilo? Natož aby mohlo třeba studovat atd. Ten kdo má dítě v péči, platí vždycky mnohem víc a taky veškerá zodpovědnost, zabezpečení dítěte, zázemí. Na studujícího syna který denně dojíždí 40 km dostávám alimenty 2 500 Kč. Ani korunu navíc, když třeba jede na lyžařský výcvik, se školou na různé akce a do zahraničí. Kdybych neměla dvě zaměstnání,těžko by mu bylo umožněno studium, oblečení, jídlo...Na své kapesné si vydělává na víkendových brigádách a je hodný s dobře se učí. Jeho otec si pořídil v padesáti další dítě s mladou ženou a víc se podílet nechce. Žádný rodič, ktrý se stará sám o dítě, nemá na růžích ustláno, pokud chce pro své dítě udělat vše, co mu patří.

(23. 03. 2010 01:13)

e.44: máš pravdu, ale tohle většina rádoby chlapů nechce uznat a raději tu na svojí obhajobu brečej, jaký že jsou ty jejich bejvalky zlatokopky.

(23. 03. 2010 01:33)

znojmacka:iris a e.44, no já nabývám pocitu, že žiju v jiný republice.. Že alimenty jsou tak přemrštěný, že žádná ženská skoro nemusí pracovat a už se s úmyslem výdělečný činnosti vdává a má děti.. Že pro ženský platí jiný ceny v obchodě a nakupují snad za nákupku, s papírem, že mají děti ve svý péči jako dokladem na slevu.. Že jsou ženský nebezpečnej druh už od svýho narození a potencionální zlatokopky. Snad nedopadnem jak v Číně, kde se ten nebezpečnej druh bude omezovat a likvidovat. Z některých příspěvků mám taky pocit, že ženský jsou opravdu silnější, ne silou, ale schopností uživit svoje děti i s minimem. Možná proto je střídavka a nebo výhradní péče otce půl na půl oproti ženám trochu nereálná

(23. 03. 2010 08:50)

gotzur:proto jí nechal dům v hodnotě 1,5 mil.Kč při svém platu a tady je výsledek. Ustupovat se nemá. Při rozvodu má každý hájit své zájmy, nebo se se zlou potáže.

(22. 03. 2010 23:58)

melinda:A ještě existuje jedna sorta tatínků, kteří alimenty neplatí, i když nejsou vysoké - 3 000,- Kč na dvě studující děti. Dluží dětem mnoho pře 100 000,- Kč a nic se neděje. Podmínka neznamená nic, nikdo si na něm nic nevezme, majetek je napsaný na někoho jiného. V podnikání se mu nedaří a výdělek neuvádí. A tak chudák platit nemusí. Holt lumpové mají u nás zelenou.

(22. 03. 2010 19:08)

danela:tak najednou zjišťuji, že je tady mnoho "ublížených", naštvaných, hloupých a jen málokdo má sílu stále tvrdit to, o co v téhle kauze jde. Výživné je potřeba, pokud dítě vychovává jeden z rodičů a basta! A nikdo soudnej nemůže být přesvědčenej, že pětistovka na alimentech je terno. A taky cejtím hodně závisti...ten, co platí, závidí tomu jež dostává....a vyžaduje úlevy...každý chlap není hovado a každá ženská není mrcha...
A jen tak mimochodem, podruhé se ženit při příjmu 6000,-Kč (sorry tohle fakt nesežeru), je stejně tak hloupý, jako poukazování druhý manželky na majetek té první.

(22. 03. 2010 17:54)

paulawilde:zjišťuji tu informaci, že problémy daleko překračují meze jakýchsi procent. Taky se mi jeví, že pokud některé ženy se zachovají jako nesoudné feministky a samice, tak se může dost dobře stát, že v tom chlapovi bouchnou saze s výsledkem fyzické likvidace jak teď často vidím v TV.

(22. 03. 2010 16:16)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy